tiistai 20. maaliskuuta 2012

Sitruunainen broileri-perunavuoka


Kuva tuli näppäistyä kiireessä ja sen kyllä huomaa, mutta ruoka oli todella hyvää. Ainekset olivat edullisia (kotihoidontuelle siirryttiin taas sinnittelemään...), ruoka yksinkertaista tehdä ja erittäin maukasta. Suosittelen siis lämpimästi! Ohje on arkistoista löytyneestä Koti ja keittiö -lehdestä 3/2010 s.74. Pieni käännöskukkanen oli ohjeeseen eksynyt eli aineksina oli 4 broilerin rintafileetä ja uunissa paistoaika 1h eli aika rutikuivaa olisi fileistä tullut. Epäilen vahvasti, että tarkoitettiin rintapaloja luineen ja nahkoineen... Itse käytin jyväbroilerin koipipaloja.

4 broilerin rintapalaa tai 6 jyväbroilerin koipipalaa
800g rosamundia
200g palsternakkaa
2 sipulia
1-2 kokonaista valkosipulia
1 luomusitruuna
1 rkl hunajaa
3 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
2-3 laakerinlehteä
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa.

Kuori ja viipaloi perunat ja palsternakka. Kuori ja lohko sipulit. Leikkaa valkosipulit puoliksi. Pese ja viipaloi puolet sitruunasta. Öljyä vuoka ja asettele kasvikset pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee viiltoja broilerin nahkaan. Nosta vuokaan kasvisten päälle. Purista broilerinpalojen päälle sitruunanmehu ja valele hunajalla. Hiero pintaan timjamia, mustapippuria, suolaa ja murennettua laakerinlehteä. Kypsennä  200C noin 1h, kunnes rintapalat ovat kypsiä ja perunat pehmeitä. Jos käytät koipia paista kunnes kypsiä (n.45min) ja poista broilerinkoivet vuoasta. Laita vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista kunnes perunat ovat kypsiä.

3 kommenttia :

  1. Mielenkiintoinen resepti! Rakastan kananlihaa, joten pitää kokeilla tämäkin :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on justiin tälläinen ihanan yksinkertaisen herkullinen yhden vuuan uuniruoka, mistä mä pidän. Lisäksi ei kermaa, mkä on aina plussaa, kun sitä lorotellaam joka paikkaan.

    VastaaPoista
  3. Yksinkertainen tuppaa tosissaan aika usein olemaan poikkeuksellisen herkullista. Ja tuo kerman puuttuminen on plussaa. Mikäköhän siinä on, että sitä suomessa tungetaan joka ruokaan?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...