sunnuntai 23. toukokuuta 2010
Synttäri tarjoilut
Mansikkainen Kruunukakku
Pohja:
tein kaksi seuraavanlaista kääretorttupohjaa joista leikkasin 4 kruunua.
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon.
Kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista 200 C 8 min. Kaada sokeroidulle leivinpaperille ja poista leivinpaperi.
Tee näitä pohjia kaksi. Leikkaa levy puoliksi ja leikkaa kaavan avulla 4 kruunua.
Täyte:
2 dl kermaa
500g maitorahkaa
5 dl mansikoita
1/2-1 dl mansikkahilloa
2 tl vaniljasokeria
3/4 vettä / mansikka mehua
8 liivatetta
Vaahdota kerma ja lisää rahka. Sekoita joukkoon mansikat ja mansikkahillo.
Lisää sokeri. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Kiehauta vesi / mehu. Sekoita joukkoon liivatteet.
Kaada ohuena nauhana rahkan joukkoon. Kaada seos kulhoon
ja anna jähmettyä yön yli. Vatkaa täyte.
Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Lisää täytettä.
Kuorrutus:
4 dl kermaa
2 rkl mansikkatomusokeria
Vaahdota ja levitä kakun pinnalle.
Lime-valkosuklaa juustokakku
Pohja:
200 g Rainbow tummiatäytekeksejä
75 g voita sulatettuna
Hienonna keksit monitoimikoneen teräosalla. Kaada joukkoon sula voi. Painele täyte leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl flora vispiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vesihauteessa sulatettua valkosuklaata (Lidln de luxe)
3 limen mehu
1 limen kuori raastettuna
1/2 dl vettä
2 rkl sokeria
Vatkaa flora vispi, Sekoita joukkoon tuorejuusto ja valkosuklaa.
Lisää yhden limen mehu ja kuori sekä sokeri.
Laita liivatteet likoamaan. Purista 2 limen mehu kattilaan ja lisää vesi.
Anna mehun kiehahtaa ja lisää liivatteen. Kaada neste ohuena norona
täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä.
Koristele tuoreilla mansikoilla.
Kinkku-Pastasalaatti
1 pss Torino Tricolori simpukkapastaa
300 g palvikinkkusuikaleita
300 g emmental -juustoa kuutioina
1 iso purkki ananasta kuutioina
300 g vihreitä viinirypäleitä puolitettuna
250 g kirsikkatomaatteja lohkoina
3-4 prk kermaviiliä
250 g majoneesia
1 ruukku silolehti persilijaa silpputtuna
1 rkl paprikajauhetta
ripaus cayanne pippuria
2 valkosipulinkynttä puristettuna
2 rkl Dijon hunajasinappia
1 sitruunan mehu
Keitä pasta ja jäähdytä. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Anna maustua jääkaapissä vähintään 30 min.
Resepti on muokattu Hellapoliisin Kinkku-Juusto-pastasalaatista.
Suolaiset kierteet
Rahkavoitaikina:
250 g voita
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Nypi jauhot, leivinjauhe ja rasva ryynimäiseksi seokseksi.
Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja
laita taikina kovettumaan kylmään vähintään 4 tunniksi mieluiten yön yli.
Rahkavoitaikina ja kierre ohjeet löysin Mimmin keittiössä blogista, joita muokkasin.
Kinkkutäyte:
Paprikatuorejuustoa
250 g palvikinkkua rouheena
250 g emmental raastetta
1 punainen paprika pienenä kuutiona
1 pieni punasipuli pienenä kuutiona
Yksi annos rahkavoitaikinaa jaetaan kahtia. Kauli yksi pala kerrallaan levyksi.
Voitele levy tuorejuustolla. Ripottele puolet täytteistä päälle.
Kääri tiukaksi rullaksi. Leikka rulla paloiksi. Asettele palat pellille ja ripottele
juustoraastetta päälle. Paista uunissa 225 C 10-15 min.
Pesto-Feta täyte:
1 prk vihreää pestoa
300 g fetaa pienenä kuutiona
Valmista kuten kinkkukierteetkin, mutta voitele munalla ennen paistamista.
Täytteen löysin Hellapoliisin sivuilta.
Kierteet kestivät hyvin pakastuksen ja uudelleen lämmityksen uunissa.
Juustosarvet
16 kpl
Taikina:
2 dl juustoraastetta (emmental)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 prk kermaviiliä
½ dl öljyä
Täyte:
1 ½ dl juustoraastetta (emmental)
Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kermaviili ja öljy.
Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista n. ½ cm:n
paksuinen pyöreä levy. Leikkaa taikinapyörällä levyt kahdeksaan lohkoon.
Laita juustoraastetta täytteeksi jokaisen lohkon leveämpään päähän. Rullaa sarviksi.
Voitele munalla. Paista 200 asteessa n. 10 min, kunnes sarvet ovat saaneet hieman väriä.
Tämän ohjeen löysin Kinuskikissan blogista.
Hyviä oli, mutta ensi kerralla täytyy lisätä vielä jotain muuta joukkoon tai käyttää
voimakkaampaa juustoa. Kestivät hyvin pakastuksen ja uudelleen lämmityksen uunissa.
Lähettänyt
Unknown
klo
19.05
Tunnisteet:
juustokakku
,
kakku
,
kinkkukierre
,
kinkkupastasalaatti
,
kruunu kakku
,
leivonnainen
,
lime
,
mansikkakakku
,
prinsessa synttärit
,
salaatti
,
synttärit
,
valkosuklaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti