Etsiskelin isänpäisäksi sämpylä reseptiä, jossa voisi aamulla laittaa sämpylät suoraan uuniin. Löysin tämän reseptin, joka on ilmeisesti ollut Sikke ruokaa rakkaudella ohjelmassa. Sämpylät olivat ihanan rapeita ja helppo tekoisia. Isänpäivä aamiaisella nautittiin myös (tietenkin) munakokkelia, pekonia ja itse puristettua appelsiini-mandariini mehua. Pekoni onnistuu mielestäni parhaiten kun pekonit laittaa kylmään pannuun ja sitten pannun kuumenemaan. ja lopuksi tietysti valuttaa pekoneita talouspaperin päällä. Munakokkeliin laitan yhtä munaa kohden 1 rkl:n ruokakermaa, valkopippuria ja hiukan suolaa. Ja paistan miedolla lämmöllä niin ei pääse kuivumaan.
4 dl huoneenlämpöistä vettä
1/4 pkt hiivaa
2 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
1dl täysjyvävehnäjauhoja
6 dl luomuvehnäjauhoja
1/2dl pellavan siemeniä
Tee aineksista taikina, älä vaivaa, sekoita isolla lusikalla. Anna kohota 2 tuntia huoneenlämmössä, poista ilmat ja laita sitten jääkaappiin yöksi. Tee aamulla sämpylöitä kahdella lusikalla. Ripottele jauhoja sämpylöiden päälle ja leikkaa risti terävällä veitsellä tai saksilla. Paista 225°C uunissa n. 30 min kunnes kullankeltaisia. Älä peitä liinalla, muuten rapea kuori pehmenee.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti