maanantai 14. marraskuuta 2011

Tapakset

Alkupalaksi kehittelin tapaksia manchegosta, chorizosta ja oliiveista, jotka nautittiin ciapatta  leivän kera.

Marinoidut oliivit
1prk kivellisiä vihreitä oliiveja
1 prk mustia kivellisiä oliiveja (kalamata)
1 punainen chili kuutioituna
1 valkosipulinkynsi kuutioituna
1/2 dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
1/2 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna
kourallinen timjamin oksia

Sekoita marinadin aineet keskenään ja lisää valutetut oliivit. Anna maustua jääkaapissa yön yli (vähintään 2h).

Marinoitu manchego
 200g manchego juustoa viipaloituna
1/2  luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
2 oksaa rosmariinia hienonnettuna
muutama timjamin oksa
suolaa ja mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset ja lisää juustot. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli (vähintään 2h).
Paistettu chorizo
200g chorizoa (ei leikkelettä)
1/2dl vettä
2 rkl sherryviinietikkaa
veitsenkärjellinen savustettua paprikajauhetta (sweet)
hienonnettua rosmariinia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1tl hunajaa

Kuori ja viipaloi chorizo. Kuumenna pannu ja lisää chorizo. Chorizo on aika rasvaista, joten pannuun ei välttämättä tarvitse lisätä öljyä. Kun chorizot ovat saaneet väriä lisää rosmariini ja valkosipuli. Kuumenna hetki ja lisää vesi, etikka ja hunaja. Keitä hiukan kasaan. 

Asettele ciapatta tai patonki viipaleelle marinoitua machengoa ja päälle muutama chorizo. Ota pannusta lientä ja valuta päälle. Tarjoa heti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...