tiistai 22. marraskuuta 2011

Puolukka-valkosuklaakakku

Ihanan raikas kakku talven juhliin. Lapsetkaan eivät vierastaneet puolukan kirpeyttä. Resepti mitoitettu pieneen kakkuun. Irtopohjavuoan halkaisija 20cm. 26cm vuokaan voi tehdä tupla annoksen.

Pohja:
130g piparkakkuja
75g voita

Murusta piparkakut ja sulata voi. Sekoita hyvin keskenään. Laita irtopohjavuoan pojalle leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat. Painele piparkakkumurut tiiviisti ja tasaisesti pohjalle. Nosta jääkaappiin.

Täyte:
250g rahkaa
100g valkosuklaata
2dl kermaa
3rkl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
150g suomalaisia pakaste puolukoita (tai karpaloita)
3 liivatetta
tilkka vettä

Kiille:
2dl vahvaa puolukka tai karpalomehua
2 liivatetta

Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita valkosuklaa ja rahka hyvin keskenään. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää rahkaseokseen. Lisää jäiset puolukat ja sekoita hyvin. Liota liivatteet. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja lisää liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta hyvin. Laita jääkaappiin tunniksi. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Liota liivatteet mehuun. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja anna jäähtyä muutama minuutti (kädenlämpöiseksi). Kaada kiille täytteen päälle ja tasoita. Laita kakku jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään 2h. Ota kakku jääkaapista ja irroita kakkua veitsellä reunoista. Poista reunavuoka ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele.
Vinkki: Voit osan puolukoista säästää pinnalle esim. 50g. Laita jäiset puolukat kakun täytteen päälle ja kaada vasta sitten kiille päälle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...