Entrecote ohjeen löysin HS:n ruokasivuilta, joka oli taivaallista homejuuston ystävälle! Lisukkeena oli rosmariini-porkkanoita, marinoituja punajuuri lastuja ja aurajuustoperunoita.
6 entrecôtepihviä
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
2 rosmariininoksa
muutama timjaminoksa
Kastike:
marinadiliemi
1 dl kermaa
100 g sinihomejuustoa
Paistamiseen voita ja öljyä
Kuori
ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita marinadin ainekset keskenään.
Upota pihvit marinadiin. Anna maustua vähintään yön yli ja kääntele
välillä.
Ota pihvit marinadista ja kuivaa hyvin talouspaperilla (2h ennen paistamista). Keitä
marinadia kokoon niin että jäljelle jää pari desiä nestettä. Siivilöi
mausteet pois, ja lisää joukkoon kerma ja juusto. Kiehauta ja keitä
miedolla lämmöllä niin kauan, että juusto sulaa. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa tai öljyssä maun mukaan kypsiksi tai puolikypsiksi.
Marinoidut punajuurilastut:
800g punajuuria
öljyä
suolaa, pippuria
Marinadi:
4rkl oliiviöljyä
3rkl balsamivuunietikkaa
2 rkl sitruunamehua
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl hunajaa
1 oksa rosmariinia hienonnettuna
muutama oksa timjamia
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja viipaloi punajuuret monitoimikoneella. Asettele väljästi pelleille (ei päällekkäin). Voitele öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200C 15-20min. Sekoita marinadin ainekset ja lisää punajuuri lastut. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Rosmariini porkkanat:
1kg porkkanoita
2 oksaa rosmariinia
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
suolaa
Kuori porkkanat ja leikkaa vinoiksi lanteiksi. Keitä vedessä napakan kypsiksi. Kaada vedet pois. Lisää rosmariini, voi, hunaja ja suola kattilaan. Sekoittele levyllä 5 min. Tarjoile.
Auraperunat:
1kg peruna-sipuli pakastetta
5 dl ruokakermaa
1/2 pkt auraa
2 tl kuivattua timjamia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
mustapippuria myllystä
Sekoita muut aineet paitsi kerma hyvin. Kaada voideltuun vuokaan. Lisää kerma. Paista 200C 60min.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti