Helppo ja herkullinen resepti, jonka muokkasin tästä hesarin ohjeesta.
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
100 g tummaasuklaata
ripaus suolaa
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
100 g tummaasuklaata
70g valkosuklaata
1 dl saksanpähkinöitä
4 rkl kuivattuja karpaloita
1 dl saksanpähkinöitä
4 rkl kuivattuja karpaloita
Ota ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
Leikkaa suklaat ja saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Vaahdota pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja suola. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita
ensin vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään, lisää sekaan kaurahiutaleet,
suklaa, pähkinät ja karpalot. Yhdistä ne voi-sokeri-munavaahdon kanssa. Laita taikina lepäämään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Muotoile
taikinasta pieniä palloja ja lado ne leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille. Pikkuleivät leviävät, joten jätä reilusti tilaa ympärille.
Itse paistoin 3erässä. Paista keksejä 200 asteessa 10–15 minuuttia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti