Lapset ihastuivat tähän miedonmakuiseen vanhanaikaiseen ruokaan ja maistui toki myös aikuisillekkin. Eipä tämä paljoa kukkaroakaan rasita.
1 kg luullista broilerin lihaa
( kokonainen broileri, broilerinkoipia, broilerin rintapaloja)
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana
2l vettä
suolaa
10 valkopippuria
2 mausteneilikkaa
1 laakerinlehti
persilijanoksia
Laita broilerin palat ja muut aineet kattilaan. Kaada vesi päälle. Keitä kypsäksi paloista riippuen 30-60min. Nosta lihat jäähtymään ja siivilöi liemi talteen.
Currykastike:
2rkl voita
2tl currya
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl broilerin keitinlientä
1/2dl (ruoka)kermaa
suolaa, pippuria
Kuumenna curry voissa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää liemi vähitellen samalla sekoittaen. Keitä kunnes jauhot kypsyvät n. 5min. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja tarjoile.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti