sunnuntai 29. tammikuuta 2012
Helppo alkupalalautanen
Helppo ja nopea alkupala lautanen tai vaikka illalla naposteltavaksi patongin kera. Mozzarella kannattaa marinoida edellisenä päivä. Salami oli A. Kastenin villisikasalamia ja oli todella herkullista. Salamissa oli ilahduttavan voimakas katajanmarjan maku. Marinoidun mozzarellan ohjeen näin muistaakseni Sillä Sipuli -blogissa. Marinadin tein muistini mukaan ja sillä periaatteella, että mitä kaapista löytyy. Herkullista tuli näinkin.
Cantalopemelonia
Hunajamelonia
ilmakuivattua kinkkua
pippuria (suolaa)
Leikkaa meloneista lohkoja ja kääri kinkku ympärille. Pyöräytä myllystä hiukan mustapippuria ja halutessasi suolaa pinnalle.
Marinoitu Mozzarella
2 mozzarella palloa
1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja ja öljy
1 valkosipulinkynsi
1 tl välimeren yrttimausteseosta
mustapippuria
suolaa
(1/2 kuivattu chili)
Kuutioi mozzarella ja tomaatit. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna marinoitua yön yli. Jos olisi ollut niin olisin tarjolle laitettaessa lisännyt silputtua basilikaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Tämä näyttää italialaiselta! Me syömme usein kinkkua ja salamea alkupalaksi :)
VastaaPoistaJa parmakinkku + meloni on aivan ihana.
Sieltähän se idea onkin :).
VastaaPoista