Tämä ohje on Hs:n kuukausiliitteestä 1/2012 s.64. Ihastuin ruisgnocchi ideaan ja otin reseptin talteen. Ostin aineksetkin, mutta sitten todellisuudentaju iski. Gnocchit ovat ehkä (hiukan :)) liiaan työläät tehtäväksi kolmen alle 5v. kanssa. Toteutin siis vain hirvipadan ja tyydyin keittämään puikulat. Mutta laitan molemmat ohjeet tähän niin halukkaat voivat kokeilla ja itselle myös ylös rauhallisempia hetkiä varten. Listaisin muuten tämän hirvipadan parhaimmaksi mitä meidän perheessä on valmistettu.
Hirvipata
1kg hirvenpasitia
2 porkkanaa
10 pikkusipulia (esim. helmisipuleita)
tai 2 tavallista sipulia
1 palsternakka
1/2 selleri
1 kokonainen valkosipuli
50g voita
1 rkl siirappia
1 pullo punaviinia
(3 dl riistalientä)
laakerinlehti
5 maustepippuria
1 rosmariinin oksa
suolaa
2 rkl ruisjauhoja
Kuutioi liha ja ruskista voissa pannulla. Nosta lihat kattilaan. Lisää kattilaan viiniä ja lientä, niin että lihat peittyvät. Riistaliemi on oma lisäykseni. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vettä.
Kuori ja pilko juurekset. Halkaise valkosipuli kuorineen kahtia. Kuullota juureksia pannulla
valkosipulin kanssa voissa ja siirapissa. Pane juurekset lihojen kanssa
samaan kattilaan. Lisää pataan mausteet ja hauduta noin 2 tuntia, kunnes
liha on kypsää.
Nosta juurekset pois kattilasta, kun ne ovat kypsiä. Siivilöi liemi
toiseen kattilaan ja keitä lientä kasaan, jolloin saat siitä
voimakkaamman makuisen kastikkeen. Suurusta kastike ruisjauhoilla. Nosta
juurekset ja lihakuutiot takaisin kattilaan ja anna niiden lämmetä.
Tarkista maku ja lisää suolaa.
Gnocchit:
25 g voita
1 munankeltuainen
50 g ruisjauhoja
suolaa
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä
kypsiksi. Kuori ja puserra perunat kuumana siivilän läpi kulhoon. Lisää
voi ja keltuainen. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon jauhot ja vaivaa
massa tasaiseksi.
Kaada gnocchimassa jauhotetulle leivinalustalle. Muovaa taikinasta parin
sentin paksuisia tankoja. Leikkaa tangot noin 2 sentin pituisiksi
paloiksi. Pyöritä palat palloiksi ja litistä niitä hieman haarukalla.
Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Keitä gnocchit muutama
kerrallaan väljässä, hiljalleen poreilevassa vedessä. Kun gnocchi on
kypsä, se nousee veden pinnalle. Nosta gnocchit reikäkauhalla vedestä
talouspaperin päälle.
Paista gnocchit voissa paistinpannulla rapeiksi molemmilta puolilta ja nauti välittömästi hirvipadan kera.
Ehkäpä ne mun gnocchit hajosi sen takia,että vesi oli liian kuuma. Kiitti tästä,otin ohjeen talteen.
VastaaPoistaPs. Herkullinen myös tuo hirvipata!
Eipä kestä, kai ne gnocchit on aika vaikea saada ensi yrittämällä onnistumaan :). Tämä hirvipata on paras mitä olen maistanut. Täytyypä tehdä taas.
Poista