Talkoissa oli tarvetta myös kasvisvaihtoehdolle, joten kokeilin tätä hesarin linssimurekereseptiä. Muutamia muutoksia tein eli pähkinöitä ei löytynyt kaapista, mutta laitoin kuorimattomia manteleita ja soijajauhoa ei ollut, joten lisäsin hiukan korppujauhojen määrää. Hyvää oli suosittelen.
2 1/2 dl punaisia linssejä
7 1/2 dl vettä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl jauhettua paprikaa
2 tl jauhettua korianteria
2 porkkanaa
2 perunaa
1 dl mustia oliiveja
1/2 ruukkua persiljaa
1 ruukku basilikaa
1–2 rkl rusinoita
1–2 rkl pähkinärouhetta
2 tl mustapippuria
suolaa
3 rkl soijajauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
Vuoan leivitykseen:
margariinia
korppujauhoja
Kuori ja pilko sipulit. Kuullota ne öljyssä yhdessä tomaattipyreen, paprikan ja korianterin kanssa. Lisää pieniksi kuutioidut perunat ja porkkanat, linssit ja vesi. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä.
Lisää pilkotut oliivit ja loput mausteet. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita joukkoon jauhot. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun 1 ½–2 litran leipävuokaan.
Paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Anna murekkeen jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti