maanantai 9. tammikuuta 2012

Tumma-arominen lihapata

Meillä oli talkoot viikonloppuna raksalla, joten ruokaa tuli tehtyä urakalla ja tietysti myös tukevaa sellaista, että talkoolaiset jaksaa. Tässä näistä ensimmäinen. Toivottavasti oli myös niin hyvää, että tulevat uudestaan talkoisiin ;). Ohje on muokattu tästä Makulehden reseptistä.
6:lle
800g naudan sisäpaistia kuutioituna
suolaa, mustapippuria
öljyä ja nokare voita pasitamiseen
3 isoa porkkanaa paloiteltuna
2-4 lehtisellerinvartta viipaloituna
2 sipulia lohkottuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 tomaattisosetta
3/4dl balsamiviinietikkaa
3 1/2 dl punaviiniä
2 laakerinlehteä
1/2 prk tuoretta timjamia
5 dl lihalientä
3 porkkanaa

Mausta lihapalat suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa. Ruskista lihapalat useassa erässä. Nosta valmiit palat uunipataan. Lisää kasvikset pannulle ja ruskista niitä noin 10 minuuttia. Lisää ruskistamisen lopulla silputtu valkosipuli. Nosta kasvikset uunipataan. Lisää lihaliemi pannuun, kuumenna ja irroita maut pannusta.

Nosta pata liedelle ja lisää joukkoon tomaattipyree, etikka ja viini. Kuumenna seosta samalla sekoittaen. Jatka kiehauttamista noin 10 minuuttia.

Lisää laakerinlehdet, timjaminoksat ja lihaliemi pataan. Peitä pata kannella ja anna padan hautua hiljalleen noin 3 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa.

Kuori porkkanat. Leikkaa ne pienehköiksi paloiksi. Lisää ne pataan noin 30 minuuttia ennen ruoan valmistumista. Sekoita välillä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...