torstai 25. huhtikuuta 2013

Maapähkinävoita voileipäkakussa


Viimeisimmästä Maku -lehdestä 2/2013 bongasin tämän kasvisvoileipäkakun ohjeen ja sitähän oli pakko kokeille erikoisuutensa vuoksi. Synttäreiden lähestyessä tajusin, että on kiireen keskellä pakko yrittää delegoita. Onneksi äitini pelasti siis pulasta ja suostui tekemään juhliin voileipäkakut. Kyseistä kakkua tehdessä oli kuulemma muutama epätoivon hetki koittanut täytteitä maistellessa. Yksinään eivät kovin kummoisilta täytteet maistuneet, mutta yhdessä toimivat todella hyvin.



Waldorfin voileipäkakku

30 annosta
550 g moniviljapaahtoleipäviipaletta (16 viipaleitta)
Kostutus:
1 1/2 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
Pähkinätäyte:
50 g maapähkinälevitettä
150 g ranskankermaa (rasvaa 28 %)
Kasvistäyte:
350 g omenaa (Royal Gala)
2 rkl sitruunamehua
100 g lehtiselleriä
50 g kevätsipulia
1/2 dl tuoretta timjamia (hienonnettuna)
200 g tuorejuustoa
1/2 tl mustapippuria
3/4 tl suolaa
Pinnalle:
150 g maapähkinälevitettä
200 g tuorejuustoa
50 g saksanpähkinöitä
50 g hasselpähkinöitä (rouhittuna)
1 dl lehtiselleriä 
1/4 dl tuoretta timjamia  



Valmista ensimmäiseksi pähkinätäyte sekoittamalla maapähkinävoi ja ranskankerma keskenään.
 
Valmista seuraavaksi kasvistäyte. Pese omenat hyvin ja leikkaa ne hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita heti joukkoon sitruunamehu tummumisen estämiseksi. Pese varsisellerit ja kevätsipulit hyvin ja leikkaa hyvin hienoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Poista leivistä reunat ja sekoita kostutusliemi. Sivele liemi leipäviipaleille tasan sudilla.
Levitä pöydälle pitkä pala voi- tai leivinpaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun ympärille.
Asettele pohjaksi 4 leipäviipaletta vierekkäin. Levitä ensimmäisen leipäkerroksen päälle puolet kasvistäytteestä.

Puolita yksi leipäviipale ja asettele seuraava kerros leipiä päälle lomittain tiiliseinän tavoin. Levitä päälle kaikki pähkinätäyte. Lado päälle kerros leipiä ja loput kasvistäyteestä.
Nosta päällimmäiseksi loput leipäviipaleet. Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja laita kevyt paino päälle, anna sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Aloita koritstelu levittämällä kakun päälle maapähkinävoi. Jos voi on kylmää tai jähmeää, lämmitä sitä hetki mikroaaltouunissa. Levitä sivuille tuorejuusto. 

Koristele voileipäkakku pähkinöillä, hienonnetulla varsisellerillä, vihreillä viinirypäleillä ja tuoreella timjamilla

4 kommenttia :

  1. Kieltämättä mielenkiintoinen ohje! Täytyy joskus testata. Yhtä saman tapaista ohjetta pyörittelin hetken käsissäni pikkumiehen synttäreitä järjestäessä, mutta jätin sen sitten vielä testaamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli niin "outo", että oli ihan pakko kokeilla :D ja onneksi kokeiltiin.

      Poista
  2. Kiva idea! Kakun muodossa Waldorfin salaattia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska idea tosissaan ja virkistävän erilainen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...