perjantai 25. helmikuuta 2011

Bulgursalaatti


1 sipuli kuutioituna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl oljyä
1/2 tl kurkumaa
4 dl vettä
2 rkl kanafondia
1 rkl kuivattua persilijaa
1 1/2 dl bulguria
1 suippopaprika kuutioituna
1/2 kurkku kuutioituna
2 luumutomaattia kuutioituna
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kurkuma ja sipulit. Paista muutama min. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää fondi, persilija ja bulgur. Keitä 8-10min (vesi haihtunut) tai pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada bulgur salaattikulhoon ja anna jäähtyä hetki. Sekoita öljy ja mehu, lisää seos salaattiin. Lisää kuutioidut vihannekset ja sekoita hyvin.  Tarjoa esim. grillatun kanan ja jogurttikastikkeen kera.

Kesällä kannattaa käyttää uutta sipulia tai kevätsipuli ja lisätä raakana salaattiin. Tuoreita yrttejä ei tänään löytynyt kotoa, mutta silolehti persilijaa ja minttua olisin mielelläni käyttänyt.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...