torstai 10. helmikuuta 2011

Taatelimuffinit


  Kaappiin oli jäänyt joulusta paketti kuivattuja taateleita. Itse käytän taatelikakun leivontaan aina (miksiköhän tätä nyt sanoisi) puristettua levyä. Mielestäni siitä tulee jostain syystä kosteampi kakku. Päätin käyttää yli jääneen levyn ja tein taatelikakku taikinan hiukan muutellen. En kuitenkaan käyttänyt taikinaa kakkuun vaan muffinien tekoon. Todella hyvää tuli, päälle sopisi varmasti tuorejuusto kuorrutus. 


n.18 kpl isoja muffineja

1 pkt taateleita
200g voita
2 dl vettä
2 huoneenlämpöistä munaa
2 dl fariinisokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl leivinjauhetta
1 tl sooda
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja

Pilko taatelit ja voi pieniksi paloiksi, lisää kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama min. kunnes voi on sulanut ja taatelit hiukan pehmenneet. Jäähdytä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna ja taateli seos keskenään. Lisää jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taateli seokseen. Jaa taikina vuokiin ja paista 200C 12-15min.

1 kommentti :

  1. Herkkua vaikka turhaan tulee tehtyä vain jouluksi:( mikähän siinäkin on täytyypi poiketa perinteistä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...