torstai 3. helmikuuta 2011

Feta-jauhelihavuoka ja tzatziki

Auringon paistaessa tulee jatkuvasti haikailtua kesää. Tämä näkyy meillä myös ruokapöydässä. Viime kesänä tuli tehtyä paljon kreikkalais tyyppistä ruokaa. Tässä  talvinen versio isolle porukalle.



8:lle
700g jauhelihaa nauta tai nauta-sika
1 kg perunasipuli pakastetta
1 pun.paprika kuutioituna
1 vihreä paprika kuutioituna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk oliiveja viipaloituna
500g tomaattimurskaa
2 dl kasvislientä
400g fetaa kuutioituna
oreganoa
timjamia
mustapippuria myllystä
paprikajauhetta
3-4dl ruokakermaa

Ruskista jauhelija ja valkosipuli. Lisää paprikat ja paista hetki. Lisää tomaattimurska, kasvisliemi, oliivit ja mausteet. Anna hautua hetki. Öljyä iso uunivuoka. Kaada vuokaan jauhelihaseos, feta ja perunasipuli pakaste. Sekoita hyvin. Lisää mausteita halutessasi. Lisää ruokakerma ja paista 1- 1 1/2h 200C. Peitä loppuvaiheessa foliolla jos tummuu liikaa. Vuoka on valmista kun suurinosa nesteestä on haihtunut/imeytynyt.

Tzatziki
200g turkkilaistajogurttia
1/2 kurkku raastettuna ja valutettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl kuivattua ruohosipulia
mustapippuria myllystä
suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...