lauantai 12. helmikuuta 2011

Basilika-maitorahkalevite


Rahkalevitettä on tullut tehtyä aikaisemminkin. Tämä versio oli erityisen hyvää. Eipä tarvitse lisäaineita viliseviä valmistuorejuustoja ostella :). Aurinkokoivatut tomaatit olisivat sopineet myös hyvin. Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla.

250g rahkaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
mustapippuria myllystä
suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1/2 ruukku basilikaa 

Huuhtele ja kuivaa basilika. Hienonna veitsellä. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa. Käytä tuorejuuston tapaan.

4 kommenttia :

  1. Moikka! Hienoa että vihdoin löytyi margariiniton leviteresepti joka ei ole humusta tai tsatsikia! Mietiskelin että kauankohan tuo seos säilyisi, olisiko sulla ideaa? Olen valmistujaisia järkkäämässä ja kun vieraita on 80 niin mietyttää myöskin tehtävä määrä. Tulee varmasti melkoinen ylilyönti jos tämän reseptin kerron kahdellakymmenellä mutta mikä se kultainen keskitie lieneekään?

    Eksyin ekaa kertaa tänne blogiin, vaikuttaa oikein mukavalta!

    VastaaPoista
  2. Jos tekisit 500g annoksen uskoisin sen riittävän. Toisen 500g satsin voi tehdä varalle tai vaikka toisella yrtillä maustettuna http://minnankeittokirja.blogspot.com/2010/10/rahkalevite-leivalle.html. Eikö maitotuotteet säily n. 2 päivää avattuna ehkä jopa kolme. Kyllä voi hyvin edellisenä päivänä tehdä. Valkosipulia laittaisin vain yhden pienen kynnen koska maku voimistuu kun rahka maustuu pidempään. Tervetuloa lukemaan ja onnistuneita juhlia!

    Minna

    VastaaPoista
  3. Rahkalevite kuulostaa oikein hyvältä ja basillikan kera vielä paremmalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. raskausaikana mainio tuorejuuston korvike, kun ne eivät silloin olleet sallittuja :). Taisin tätä syödä silloin niin paljon ettei ole vielä tehnyt mieli...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...