Monesta lähteestä on viimeaikoina kuulunut, että paras perunamuussi tulee puikuloista. Pakkohan sitä oli kokeilla ja kyllä väitteet pitivät paikkansa. Muussi oli erityisen herkullista! Itse olen käyttänyt rosamundaa muussiin, mutta kyllä puikula peittosi mennen tullen. Puikula kasvaa muuten myös etelässä. Vanhempani ovat mökillä kasvattaneet puikulaa jo muutaman vuoden ja hyvin on onnistunut. Ei tosin ole tullut vertailtua makua pohjoisessa kasvaneeseen.
Valkosipuli-puikula-yrtti-perunamuussi
1 kg puikuloita
6 valkosipulinkynttä
(meri)suolaa
voita (oman maun mukaan)
n.2 dl kuumaa maitoa
1/2 ruukkua ruohosipulia
Pese ja kuori puikulat. Leikkaa paloiksi ja laita kattilaan. Kuori valkosipulin kynnet ja lisää kattilaan. Lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää merisuolaa. Keitä kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita kattila hetkeksi takaisin levylle, jotta ylinmääräinen vesi haihtuu. Kuutioi voi ja lisää kattilaan. Muussaa perunat ja lisää maitoa vähitellen. Lisää lopuksi pilkotturuohosipuli.
Valkosipulibroileri
1 pkt kariniemen valkosipulimarinoituja fileitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl kana- tai kasvislientä
mustapippuria myllystä
2 tl kuivattua rakuunaa
(suolaa)
200g ranskankermaa
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää broilerit ja ruskista. Lisää liemi ja rakuuna. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kypsäksi. Lisää ranskankerma ja pippuri. Kuumenna.
Porkkanalantit
5 porkkanaa
1 tl kuivattua rakuunaa
1 rkl voita
suolaa, pippuria
Kuori ja viipaloi porkkanat. Laita kattilaan ja lisää vettä kunnes porkkanat peittyvät. Keitä n. 5min. Kaada vesi pois. Laita kattila takaisin levylle. Lisää voi ja mausteet. Sekoita hyvin ja tarjoile.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti