lauantai 17. joulukuuta 2011

Joulukalja


Tänään laitettiin ensimmäistä kertaa joulukaljaa, saa nähdä miten käy. Muutaman päivän kuluttua päästään maistamaan. Ohje on muokattu tästä Jaakko Kolmosen reseptistä.


2 l lämmintä vettä
0,5 kg kaljamaltaita
katajan oksa
8 l kylmää vettä
1 tl hiivaa
1 dl sokeria

Laita 2l vettä, 0,5kg kaljamaltaita ja katajanoksa kattilaan. Keitä kaljapohjaa viitisen minuuttia. Kaada puhtaaseen ämpäriin. Lisää kylmä vesi. Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen kaljatilkkaan ja sekoita liuos  kaljaan. Anna kaljan käydä viileässä paikassa vuorokauden. Siivilöi ja pullota kalja. Anna kaljan jäähtyä kylmässä 2-3 päivää.

2 kommenttia :

  1. Meillä kalja on koko perheen joulujuoma. Tuo resepti tuottanee väkevän kaljan. Tämä sopii kaikille ja on helppo muistaa: Lasillinen (2dl) maltaita, lasillinen sokeria, 5 l vettä, hiivanokare liotettuna haaleaan veteen. Siivilöinti 12-24 tunnin kuluttua ja valmis juotava pullotusta seuraavana päivänä, kunhan ei vie liian kylmään säilöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa sinun ohjeesi ja tosissaan ohje oli aikuisten versioon.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...