Tänään laitettiin ensimmäistä kertaa joulukaljaa, saa nähdä miten käy. Muutaman päivän kuluttua päästään maistamaan. Ohje on muokattu tästä Jaakko Kolmosen reseptistä.
2 l lämmintä vettä
0,5 kg kaljamaltaita
0,5 kg kaljamaltaita
katajan oksa
8 l kylmää vettä
1 tl hiivaa
1 dl sokeria
8 l kylmää vettä
1 tl hiivaa
1 dl sokeria
Meillä kalja on koko perheen joulujuoma. Tuo resepti tuottanee väkevän kaljan. Tämä sopii kaikille ja on helppo muistaa: Lasillinen (2dl) maltaita, lasillinen sokeria, 5 l vettä, hiivanokare liotettuna haaleaan veteen. Siivilöinti 12-24 tunnin kuluttua ja valmis juotava pullotusta seuraavana päivänä, kunhan ei vie liian kylmään säilöön.
VastaaPoistaHyvältä kuulostaa sinun ohjeesi ja tosissaan ohje oli aikuisten versioon.
Poista