maanantai 5. joulukuuta 2011

Aurainen Hirvipata ja uuniperunat

Tässä auran ystävän herkuttelu ateria. Auran määrää padassa voi lisätä, sillä itse laitoin aika vähän kun lapset olivat myös syömässä. Padan lisukkeena oli uuniperunoita, uunipunajuuria ja aurakastiketta.




Aurainen Hirvipata:
1 pkt pekonia
n.1kg vasan paisti
2 sipulia
2 valkosipulia
riistalientä n.8dl (tai vettä ja riistafondia)
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 rkl katajanmarjoja
1/2 prk smetanaa
1/4 aura
maizenaa 2rkl ja tilkka vettä
mustapippuria myllystä (suolaa)


Ota paisti 2h ennen valmistamista huoneenlämpöön. Kuutioi pekoni ja paisti. Heinonna sipulit. Paista pekoni pannulla ja lisää lihat erissä. Ruskista jokapuolelta. Laita lihat pataan. Lisää tarvittaessa öljyö pannuun ja ruskista sipulit. Siirrä sipulit pataan. Kaada riistaliemi pannuun ja irroita maut. Lisää pataan mausteet. Hienonna katajanmarjoja ensin huhmareessa. Kaada lientä niin paljon pataan, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 2,5-3h. Lisää smetana ja aura. Sekoita hyvin. Suurusta pata tarvittaessa maizenalla. Sekoita maizena ja vesi. Lisää pataan ja keitä 3min. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Uuniperunat ja punajuuret:
1-2kpl rosamunda perunoita syöjää kohden
1-2 kpl punajuuria syöjää kohden
foliota

Pese perunat ja punajuuret hyvin. Kääri yksitellen folioon. Paista 225C 1-1,5h. Punajuurissa menee yleensä 1,5h, perunoille saattaa riittää 1h koosta riippuen.


Aurakastike:
1prk ranskankermaa 
1/4 pkt auraa
2rkl silputtua ruohosipulia
1 rkl hunajaa
mustapippuria (suolaa)

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetki.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...