maanantai 12. joulukuuta 2011

Parhaat Piparkakut



Tällä reseptillä on perheessäni tehty joka joulu piparit. Reseptin on äitini muistaakseni saanut lapsuuden ystävältään. Muitakin reseptejä on tullut kokeiltu, mutta tämä on vain paras. Ainekset ovat suht samat, mitä kaikissa muissakin piparkakuissa, mutta resepti eroaa valmistustavassa. Rasvaa ja munaa ei sekoiteta siirappiin vaan vaahdotetaan sokerin kanssa. Vaikuttaa pieneltä asialta, mutta vaikuttaa makuun ratkaisevasti.

Parhaat Piparkakut:

1dl sokeria
250g margariinia
1 muna
1 dl sokeria
100g siirappia
2tl kavelia
2tl inkivääriä
1tl neilikkaa
6dl vehnäjauhoja
3tl soodaa

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vaahdota huoneenlämpöinen muna ja sokeri. Kiehauta siirappi ja mausteet. Jäähdytä. Yhdistä vaahdot varovasti sekoittaen. Lisää jäähtynyt siirappi. Sekoita jauhot ja sooda hyvin. Siivilöi joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa. Paista 225 n.5min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...