On pitänyt jo pitkään kokeilla torttujen tekoa itsetehdystä taikinasta ja KYLLÄ kannatti. Hävettää myöntää, mutta eipä ole 20 montaa jäljellä. Mies onneksi ennemmän syyllinen :D. Rohkeasti vain kokeilemaan taikinan tekoa. Oli yllättävän helppoa ja nopeaa.
n.20kpl
rahkavoitakina ohje on täältä
250g maitorahkaa
250g voita
4dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
kananmuna voiteluun
luumuhilloa
Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista.
Jos
haluat taikinaan vähän lehtevyyttä, taputtele taikina ohuemmaksi ja
laita tunniksi viileään. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi
taittaen pariin kertaan välillä kolmeen osaan. Laita taikina peitettynä
takaisin jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Rahkavoitaikina säilyy jääkaapissa peitettynä pari päivää.
Kauli levyksi ja leikkaa muotilla neliöitä. Leikkaa viillot kulmiin ja muotoile tähdiksi. Voitele munalla ja lusikoi luumuhilloa keskelle. Paista 225 n.8-12min.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti