maanantai 8. huhtikuuta 2013

Punajuurilastu-vuohenjuustosalaatti


Pikkulapsiperheessä parisuhteen hoitaminen on hiukan haasteellista, varsinkin kun on kolme alle kuusivuotiasta vipeltäjää :D. Meillä on havaittu hyväksi olohuonetreffit viikonloppuisin kun lapset ovat jo menneet nukkumaan. Jotain pientä hyvää syötävää ehkä elokuva tai pelkkää jutustelua niin jaksaa taas yhdessä vetää perheen arkea. Tässä erään olohuonetreffien herkulliset salaatit.

Punajuuri-vuohenjuusto yhdistelmä on yksi suurista suosikeistani ja yleensä lisään joukkoon myös hunajaa. Tätä yhdistelmää on tullut käytettyä niin keitossa, paistoksessa kuin alkuruokana. Salaatti siis oli vielä kokeilematta. Punajuuret viipaloin veitsellä, joten tasapaksuja viipaleita ei tietenkään tullut. Osasta tuli rapsakoita "sipsejä" ja osasta pehmeitä viipaleita. Mielestäni tämä ei haitannut vaan toi kivaa vaihtelua salaattiin.

Punajuurilastu-vuohenjuustosalaatti:
2 isompaa salaattia tai 4 alkuruoka salaattia
oliiviöljyä
hunajaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 nyrkin kokoista punajuurta
1 ruukku salanova salaatti (tämän hetken suosikki salaattini)
½ ruukkua villi rucolaa
100-150g pehmeää vuohenjuustoa
3 rkl pinjansiemeniä

Kuori punajuuret ja viipaloi. Aseta viipalet pellille leivinpaperin päälle, älä laita päällekkäin. Ripottele viipaleiden päälle oliiviöljyä, hunajaa, suolaa ja pippuria. Paista 175C n.15min, vahdi etteivät pala. Paistoaika riippuu viipaleiden paksuudesta. Käännä viipaleet ja ripottele oliiviöljyä, hunajaa, suolaa ja pippuria. Paista vielä 10-15min, vahdi etteivät pala.

Paahda pinjansiemenet kuivassa pannussa. Huuhtele salaatit ja kuivaa lingossa. Asettele lautasille
salaatit, punajuurilastut sekä murennettu vuohenjuusto. Ripottele päälle pinjansiemenet.


Balsamico-hunaja salaatinkastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
2 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä


Sekoita kastikkeen ainekset hyvin ja ripottele salaattien pinnalle. Ihan kaikkea kastiketta ei välttämättä tarvitse käyttää.

6 kommenttia :

  1. Ihana salaatti! Pidän punajuuresta paljon, ja se sopii hyvin yhteen voimakkaan makuisten juustojen kanssa. Salanova salaatti on minulle ihan outo. Pitänee ostaa kokeeksi, jos vastaan tulee.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää tosissaan oli. Vuohenjuusto tai aura/homejuusto sopii kyllä punajuuren kanssa vähän liiankin hyvin yhteen ;D.

      Poista
  2. On kyllä mahti makupari. Samoin viikuna+aura/vuohenjuusto makupari. Niin helppoa nii hyvää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin :). Oikein tuli kaipuu uuden sadon punajuuriin, hiukan vielä matkaa näiden nietosten keskeltä sinne...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...