maanantai 23. toukokuuta 2011

Tzatziki-feta voileipäkakku


Tämä voileipäkakku on erittäin raikas ja edullinen. Vierailta on monesti saanut kiitosta. Voileipäkakusta riittää ainakin 20 vieraalle.

2 pkt fazerin isoja paahtoleipäpusseja
itse käytin ruis ja täysjyvä paahtoleipiä
(1 pieni pkt fazerin paahtoleipiä varalle)

Tzatziki täyte:
1kg turkkilaista jogurttia
n.800g kurkkua
3 rkl sitruunamehua
½-1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
(tuoretta minttua silputtuna)

Raasta kurkut raastimen pienellä terällä. Paina kurkkuraaste tiheään siivilään ja paina nesteet pois. On tärkeää saada tarpeeksi nestettä pois muuten täytteestä tulee liian löysää. Löysän täytteen saa pelastettua muutamalla liivatteella. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Paprika-Feta täyte:
500g turkkilaista jogurttia
2 pun.paprikaa
200g fetaa tai fetan tyyppistä salaattijuustoa
mustapippuria

Puolita paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat kuori ylöspäin uunivuokaan. Grillaa paprikoita uunissa kunnes kuoret ovat mustat. Lait paprikat kulhoon ja kelmu päälle. Anna olla 10min. Kuori paprikat ja kuutioi. Murenna juusto haarukalla. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Voileipäkakun kuorrutus:
1/3 tzatziki täytteestä
200g tuorejuusto esim yrtit

Sekoita hyvin keskenään

Koristeet
1/2 kurkku (juustohöylällä siivutettuna)
1 rasia miniluumutomaatteja
200g fetaa kuutioituna
1 prk kalamata oliiveja


Voileipäkakun kasaaminen

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado esim. tarjottimelle 1/2 paketti paahtoleipiä. Tätä kakkua en ole kostuttanut koska jogurttitäyte imeytyy leipiin hyvin. Levitä 1/3 tzatziki täytettä. Lado päälle 1/2 pkt paahtoleipiä. Levitä paprika täyte päälle. Tätä täytettä saattaa jäädä hiukan yli. Lado päälle 1/2 pkt paahtoleipiä. Levitä päälle 1/3 tzatziki täytettä. Lado päälle 1/2 pkt paahtoleipiä. Peitä foliolla ja laita yö yli painon alle jääkaappiin. Itse laitan päälle muovisen leikkuulaudan jonka päälle kasaan purkkeja jääkaapista painoksi. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja lisää koristeet.


5 kommenttia :

  1. hei, mitä kannatais kokeilla paprikoiden tilalle? olen niille allerginen mutta hirvittävästi haluaisin kokeilla tuota herkullisen näköistä leipäkakkua.... :)

    VastaaPoista
  2. Aurinkokuivatut tomaatit voisi toimia. En ole tosin itse kokeillut. Ilmoittele miten onnistui jos kokeilet :).

    VastaaPoista
  3. Flunssaisena aivot käy vähän hitaalla, mutta jos pystyt chiliä syömään niin paprikan voi korvata myös sillä.

    VastaaPoista
  4. Olen voileipäkakkufani. Olet kivasti taikonut klassikosta fressin - ja olen ihan heikkona myös tzatzikiin, joten tämä kyllä maistuisi koska vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä niitä on joka juhlissa oltava, ilman ei tule juhlan tuntua ;D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...