maanantai 28. toukokuuta 2012

Green Eggs and Ham eli herkkullinen aamiainen mökillä


Mökkiaamiaista nautittiin näissä maisemissa. Herkullinen nimipäivä aamiainen valmistui kätevästi muffinipellillä uunissa. Alkuperiäinen ohje on amerikkalaisen keittiöjumalattaren Rachel Ray:n käsialaa, ohje löytyy täältä. Reseptin unohdin pakata mukaan, joten valmistus sujui mututuntumalla.


Green Eggs and Ham (4:lle)
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
4 munaa
1 pussi pakastepinattia sulatettuna
1 banaanishalottisipuli
muskottipähkinää, suolaa ja mustapippuria 
n. 1dl ruokakermaa
voita ja öljyä paistamiseen

Voitele muffinipelti voilla. Kuutioi ja kuullota shalottisipuli. Lisää pinatti ja mausteet. Paista hetki. Lisää kerma ja anna hautua hetki. Vuoraa muffinipellistä kolot ilmakuivatulla kinkulla, aina kaksi viipaletta per kolo. Laita ruokalusikallinen pinaattitäytettä kinkun päälle. Riko kananmuna päälle. Paista 225C n.10 min.


En viitsinyt pistää muffinipeltiä osittain tyhjänä uuniin, joten pakkasin mukaan paketin voitaikinalevyjä. Ja täytteeksi laitettiin mitä kaapista sattui löytymään ja herkullista oli.

Voitaikinapaistokset: (8 kpl)
Pakastevoitaikinaa sulatettuna
Edellisen ohjeen pinaattitäytteen loput
chevreä
aurinkokuivattuja tomaatteja

Täytä loput pellin "kolot" voitaikinalla. Laita loput pinaattitäytteestä 4 voitaikinan päälle ja lisää jokaisen pinnalle siivu chevreä. Loppuihin 4 laita pohjalle kaksi aurinkokuivattuatomaattia ja viipale chevreä pinnalle. Päälle voi laittaa lorauksen hunajaa. Paista 225 n.10min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...