sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Grillikausi on nyt virallisesti avattu!Grillikausi on nyt vihdoin ja viimein avattu (kunnolla, makkaroita ei lasketa :)). Toki hieman hankalasti eli grillaus suoritettiin raksan terassilla. Hemmottelimme perheemme remppamiestä tänä viikonloppuna paikan päällä tehdyllä ruoalla. Valmistelin ruoat kotona ja raksalla vain grillattiin.

Grilliin päätyi tällä kertaa karitsan parikyljyksiä, fenkolia ja uusia perunoita. Raksaruoaksi ei oikein olisi riittänyt kyljykset ja fenkoli vaan piti käyttää luovuutta, että keksin miten saada lämpimiä perunoita kun grillissä ei ole sivukeitintä.


Karitsan kyljykset:
n. 2kpl parikyljyksiä per syöjä
Marinadi:
1 dl oliiviöljyä
1 luomu sitruunan mehu ja kuori raastettuna
4 oksaa rosmariinia hienonnettuna
1 valkosipuli hienonnettuna
suolaa, mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset ja anna marinoitua muutama tunti tai yön yli. Pyyhi ylinmääräinen marinadi pois kyljyksistä. Grillaa haluamaasi kypsyyteen. Yllättävän kauan saa grillata ettei liha ole raakaa luun vierestä.

Grillatut Fenkolit (alkuperäinen ohje):
1 fenkoli per syöjä
2 oksaa rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
3/4 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Halkaise fenkolit ja keitä melkein kypsiksi n.10-15min. Sekoita marinadin ainekset ja lisää fenkolit. Anna marinoitua muutama tunti. Kaappien puutteiden takia alkuperäisen ohjeen lehtipersilija vaihtui rosmariiniin ja valkoviinietikka omenaviinietikkaan. Taivaallista oli joka tapauksessa. Valuta marinadia hetki pois. Nosta puolikkaat grilliin. Grillaa molemmilta puolilta yhteensä noin 3min. 


Grillatut uudet perunat:
Keitä uusia perunoita haluttu määrä. Anna jäähtyä. Tähän voi hyvin käyttää edellisen päivän tähde perunoita. Jos perunat ovat pieniä ne voi laittaa vartaaseen grillauksen helpottamiseksi. Sivele perunat öljyllä ja grillaa grillissä molemmilta puolilta. Minä nostin perunat vielä grillin ylätasolle lämpimään siksi aikaa kun grillasin muut.

Taivaallista oli fenkoli yllätti todella positiivisesti. Ja karitsan liha oli niiiiin hyvää. Ja lihat ovat meille tulleet täältä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...