lauantai 12. toukokuuta 2012

Lämmittävä lammaspata


Säiden toivottavasti vain tilapäisesti viilennyttyä lammaspata lämmitti mukavasti. Padassa käytin Veräjäahontilalta tilaamaamme karitsan luullisia patapaloja. Aivan mahtava tuoksu leijaili keittiössä! Ohje on alunperin täältä.

1 kokonainen valkosipuli
1 rkl oliiviöljyä
2 tl savupaprikajauhetta
800 g lampaan lapaa tai luisia patapaloja
20 g voita
2 säilykepurkkia kokonaisia tomaatteja
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua minttua
merisuolaa
2 luomu sitruunan mehu ja raastettu kuori
vettä
lisäksi kuorittuja tai uusia perunoita viipaloituna


Leikkaa valkosipulista hattu pois. Pirskottele sen pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle savupaprikajauhetta. Kääri valkosipuli folioon ja paahda sitä uunissa 225 asteessa noin 30-45 min. Ruskista lihapalat voissa padassa. Kun valkosipulit ovat pehmenneet aivan pehmeiksi ja saaneet väriä, pullauta jokainen kynsi ulos kuorestaan pieneen astiaan. Tee tomaattipyreestä, valkosipulinkynsistä, oreganosta, mintusta, suolasta ja raastetusta sitruunankuoresta tahna haarukalla tai huhmareessa. Lisää pataan maustetahna ja tomaattisäilykkeet. Lisää vähän nestettä, että lihat peittyvät. Nosta kansi päälle. Anna muhia uunissa 180C pari tuntia. Lisää reilu puolituntia ennen valmistumista perunat pataan. Ne kypsyvät siellä samalla. Lisää pataan lopuksi 2 sitruunasta puristettua mehua. Liemen voit tarvittaessa suurustaa esim. maizena-vesi seoksella.

Itselleni asettama ruoanlaittohaaste on sulamassa. Hieman on suorituspaineita, arvaako kukaan mistä on kyse? Siitä lisää toisella kertaa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...