maanantai 7. toukokuuta 2012

Poron routapaisti versio 2


Viikonloppuna raksalle avuksi saapuneille talkoolaisille tarjoiltiin Poron routapaistia. Paisti oli kätevästi jääkaapissa valmiina odottamassa ruokataukoa. Kuvaa en siinä tohinassa ehtinyt ottaa, joten kuva on Poron routapaisti versio 1:stä. En nyt kyllä osaa sanoa kumpi on parempaa. Taitaa olla tasapeli ja molemmat taivaallisen hyviä. Poro on hämmästyttävän vähärasvaista, liemen pinnalla oli aamulla korkeintaan 1tl rasvaa. Jäisenä paistettava vähärasvainen paisti pysyy mehukkaana eikä kuivu liikaa.

n. 2-2,5kg (luullinen) Poron paisti
Liemi
3 l vettä
6 rkl merisuolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl siirappia
1 rkl katajanmarjoja
1 rkl maustepippureita
1 rkl mustapippureita
4 kpl laakerinlehteä
3 oksaa tuoretta rosmariinia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä viipaloituna

Nosta jäinen paisti ritilän päälle ja nosta uuniin (laita astia alle). Paista 100C kunnes sisälämpötila on n.62C, noin 7h. Paistimittarin kannattaa laittaa kun paisti on sulanut tarpeeksi.

Laita kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Upota paisti heti uunista kuumaan liemeen. Laita kansi päälle ja nosta yöksi jääkaappiin. Voi marinoida periaatteessa kaksikin vuorokautta.
Itse käytin 5l kattilaa ja hiukan lientä tulvahti liedelle eli jos löytyy vielä isompaa kattilaa kannattaa käyttää.
Nosta paisti huoneenlämpöön liemestä 30min ennen tarjoilua. Leikka ohuiksi viipaleiksi.

4 kommenttia :

  1. Tämä on kyllä mainio ohje, helppo ja valmistuu itsekseen ja tosi mahtava juhlaruoaksi!

    VastaaPoista
  2. Niin on ja sopii hyvin kesä helteille. Paahtopaististakin tulee hyvää tällä ohjeella, mutta kyllä poro on parasta :).

    VastaaPoista
  3. Nam nam nam... toimii sekä porolla, hirvellä, että naudalla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...