Hieman tuunattu herkullinen Pavlova. Lasten takia hedelminä oli hiukan tylsästi banaania esim. päärynä olisi varmasti sopinut erinomaisesti kakkuun.
Kakkupohja:
6kpl munan valkuaista
3 dl erikoishienoa sokeria
2 tl väkiviinaetikkaa tai sitruunanmehua
1 tl vaniljasokeria
2 tl maizenaa
3/4 dl mariannecrushia
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl mariannecrushia
3 isoa banaania
100g tummaa suklaata sulatettuna
Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon.
Sekoita vaniljasokeri, maissijauho ja desilitra sokeria.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä paperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Vaahdota valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.
Lisää sokeriin sekoitetut maissijauhot siivilän läpi seuloen ja varovasti sekoitelleen nuolijalla .Lisää viimeiseksi etikka tai sitruunamehu ja mariannecrush.
Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Jätä reunat korkeammiksi kuin marenkilevyn keskiosa. Paista 125-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Anna marenkilevyn jäähtyä ritilällä. Pohjan voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä.
Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri, lisää joukkoon mariannecrush. Levitä kermavaahto kakkupohjalle. Viipaloi banaanit ja lisää kakun pinnalle. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Valuta suklaa raidoiksi kakun pinnalle lusikalla tai nuolijalla.
Ei vitsi mikä pavlova! Mä rrrrakastan marenkia ja pavlova on mun mielestä paras kakku mitä olla voi. Mä maistoin yhdessä ravintolassa pari viikkoa sitten salmiakkimarenkia ja se on nyt jäänyt vaivaamaan mua. Täytyis jostain löytää salmiakkijauhetta ja kokeilla niiden tekoa.
VastaaPoistaMarianne sattumat oli herkullisia, salmiakki kuulostaa myös hyvältä.
VastaaPoista