tiistai 1. toukokuuta 2012
Salsa verde perunasalaatti
Salsa verde kastike on yksi omista suosikeistani. Vapun kunniaksi päätin kokeilla toimiiko peunasalaatissa. Kyllä muuten toimii ja erinomaisesti! Tarkoituksena oli lisätä vielä parmesan lastuja, mutta nälkäiset oli ruokittava heti. Salsa verde ohje on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä ja sitä käytetään myös tässä ohjeessa.
1,5 kg uusia perunoita keitettynä ja viipaloituna
Salsa verde -yrttikastike:
4 valkosipulinkynttä
3 dl hienonnettua lehtipersilijaa
3 dl hienonnettua basilikaa
1/2 dl hienonnettua minttua
2 rkl kapriksia
4 coctailkurkkua
(4 anjovisfileetä)
1 rkl dijonsinappia
3 rkl punaviinietikkaa
n. 1 dl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
n. 1tl mustapippuria myllystä
Kuori valkosipulin kynnet. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja karkeaksi tahnaksi. Kastikkeeseen voi myös lisätä vihreitä oliiveja.
Sekoita kastike perunoiden joukkoon ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti