keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Rahka-kaurasämpylät

250g rahkaa
2 dl vettä
1/2 dl leipäsiirappia
1 pussi kuivahiivaa
3 dl luomu kaurahiutaleita
2 dl luomu täysjyvävehnäjauhoja
4 dl luomu hiivaleipäjauhoja
suolaa
1/2 dl öljyä

Kuumenna vesi kuumaksi ja sekoita rahkaan. Seoksen pitäisi nyt olla 42 C. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pikkuhiljaa nesteeseen. Lisää lopuksi öljy. Alusta taikina hyvin ja anna kohota vähintään 30 min. Jaa taikina 6 osaan ja pyöritä sämpylöiksi pellille. Anna kohota liinan alla 15min. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. paista 225 15 min.

2 kommenttia :

  1. Pitääpä koittaa :) Sulla on kivoja arki- reseptejä :))) Munkin blogiin saa kurkata! Arkisapuskaa sielläkin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...