lauantai 24. heinäkuuta 2010

Feta-pinaatti piirakka

irtopohjavuoka

Pohja:
3dl hiivaleipäjauhoja
100g voita
3 rkl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi puristettuna
suolaa

Täyte:
200g fetaa kuutioina
3 uutta sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
300g pakaste pinaattia
2 rkl sitruunan mehua
1 dl hienonnettuja yrttejä (tilliä, persilijaa ja minttua)
mustapippuria

Muna-jogurttiseos:
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
1 dl maitoa
2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa ja mustapippuria

Nypi pohjan aineet taikinaksi ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 min. Kaulitse taikina ja siirrä irtopohja vuokaan (myös reunoille). Esipaista pohjaa 10 min 225C.
Kuullota sipulit öljyssä ja lisää sulatettu pinaatti. Kuumenna hetki. Lisää yrtit, mausteet, mehu ja feta. Kaada piirakka vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Vatkaa muna-jogurttiseos tasaiseksi ja kaada täytteen päälle. levitä tasaiseksi. Paista uunissa 200C 30 min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...