maanantai 17. tammikuuta 2011

Kaura-jogurttisämpylät

 Edelliset sämpylät onnistuivat niin hyvin, että heti oli kehiteltävä uusi resepti :D. Nämä katosivat yhtä vauhdikkaasti kuin edellisetkin. Nyt on kokeiltu sämpylätaikinan teko piimään ja jogurttiin. Mitäköhän sitä keksisi seuraavaksi?
1 pellillinen
5 dl maustamatonta luonnon jogurttia
50g hiivaa
2-3 rkl hunajaa (siirappia)
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
4-5 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl öljyä

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää hunaja ja suola, sekoita. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää vuorotellen vehnäjauhoja ja sämpyläjauhoja. Lisää loppuvaiheessa öljy. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Muotoile taikinasta pötkylä ja leikkaa tasakokoisia paloja. Muotoile jauhoitetuilla käsillä palat sämpylöiksi ja asettele pellille. Anna kohota 15min leivinliinan alla. Voitele vedellä. Paista 200C n.15min.

2 kommenttia :

  1. Hieman kyllä jännitti miten luonnonjogurtti reagoi lämmittämiseen. Mutta hyviä tuli :D.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...