keskiviikko 17. elokuuta 2011

Suklainen Ritarilinnakakku


Tässä lapsen tilaama suklainen Ritarilinna kakku 4v juhliin. Äidillä hetki meni kakkua miettiessä. Nykyään loihditaan todella hienoja kakkuja ja itsekkin olen käynyt koristetarvikkeita ihailemassa. Mutta hyllyyn ovat jääneet kun olen pakkauksien tuoteselosteita lukenut. Sellainen e-koodi viidakko pompannut silmille, että hirvittää.
Pohjat:
4* 3 munan (kaakao)kääretorttupohja

Suklaatäyte (2-kerrokseen):
4dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
250g leivontasuklaata (Fazer)
1tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja vatkaa tuorejuusto joukkoon. Sulatasuklaa mikrossa ja sekoita vaahdon joukkoon. 

Mansikkatäyte:
2dl kermaa
200g tuorejuustoa
4dl soseutettuja mansikoita
1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatetta

Vaahdota kerma ja sokerit. Vatkaa tuorejuusto joukkoon. Sekoita mansikkasose joukkoon. Liota liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna tilkka vettä ja liota liivatteet. Sekoita ohuena nauhana kermaseokseen. Anna jähmettyä muutama tunti jääkaapissa.

Tee kaava leivinpaperista ja leikkaa kääretorttupohjista 4 samanlaista kerrosta. Kostuta kerros esim. mansikkamehulla ja levitä puolet suklaatäytteestä. Nosta toinen kerros päälle ja kostuta. Lisää mansikkatäytettä. Nosta kerros päälle ja kostuta. Lisää loput suklaa täytteestä. Nosta viimeinen kerros päälle ja kostuta. Anna kakun jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Koristeet:
vispikermaa
kaakaotomusokeria
suklaarusinoita
jogurttirusinoita
jäätelö vohveleita
marenkeja

Vaahdota kerma ja tomusokeri. Käytä tomusokeria haluamasi määrä kannattaa maistamalla kokeilla. Levitä kerros kermavaahtoa kakun pinnalle. Pursota kerma reunoille. Painele suklaarusinat reunoille ja asettele jäätelövohvelit torneiksi. Koristele vielä marengeilla halutessasi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...