Itselle tulee entrecotesta ensimmäisenä mieleen grillaus eli hiukan jännitti mitä tästä tuleekaan. Lopputulos oli kuitenkin yllättävän hyvä. Vaikka valkosipulivoi oli hyvää, ehkä kastike olisi sopinut paremmin lihan kanssa tarjottavaksi, kuten alkuperäisessä ohjeessa oli ehdotettu.
Kokonaisena paistettu entrecote:
n. 1,5 kg pala entrecotepalapaistinarua
1/2 dl hyvää oliiviöljyä
3 oksaa rosmariiniä hienonnettuna
2 rkl sitruunatimjamin lehtiä
6 valkosipulin kynttä hienonnettuna
savusuolaa
mustapippuria
Sekoita oliiviöljy, rosmariini, timjami, valkosipulin kynnet, savusuola ja mustapippuri hyvin keskenään. Hiero entrecoteen pintaan ja kääräise liha tiukasti kelmuun. Anna marinoitua vähintään 1 päivä, mielellään 2 jääkaapissa.
Pyyhi liiat marinadit pois pinnalta ja sido entrecotee tiukaksi paketiksi paistinarulla. Ruskista lihan pinta kuumassa pannussa öljyssä. Nosta uunivuokaan ja laita paistomittari. Paista 180 asteessa kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Kääri liha folioon ja anna levätä 30 minuuttia. Viipaloi ja tarjoile.
Valkosipulivoi:
100g pehmeää voita1 rkl hienonnettua rosmariinia
1 rkl timjamin lehtiä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
savusuolaa
Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Laita voimassa kelmun päälle ja kääri tiukaksi paketiksi kierittämällä päistä. Laita pakkaseen kovettumaan. Irroita kelmu ja leikkaa voinapeiksi.
Toimiikin varmaan kätevästi isomman porukan ruokkimiseen tuo kokonaisena valmistaminen. Ei tarvitse kytätä pannun kanssa koko aikaa. Nyt on ollutkin "anttia" tarjouksessa aika monessa paikassa. :)
VastaaPoistaTarkan ajoituksen ja hellan edessä seisomista vaativat reseptit on hiukan haasteellisia meidän vauhti kolmikon kanssa. Tälläiset työnnä uuniin ja odota kun lämpömittari hälyyttää reseptit onnistuu varmemmin :)
Poista