sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Arjen nopeat: Pinaatti-PekoniPasta

arjen nopea pinaatti-pekonipasta

Vuorossa taas arjen nopeita eli pinaatti-pekoni pastaa. Reseptin syntyi perheemme suosikin pekonipastan pohjalta. Luottoreseptiin lisättiin peperonchinoa reilusti ja tuoretta pinaattia, joka tuntui hyvältä idealta flunssan häätöoperaatiossa. Spagetti vaihtui myös vielä nopeammin kypsyvään tuorepastaan.

Luottoreseptiä on varioitu meidän keittiössä aikaisemminkin. Reseptin pohjalta on syntynyt myös lehtikaali-pekonipasta ja chorizopasta. Hyvää ei kannata vaihtaa, mutta silloin tällöin hiukan muokata ettei pääse kyllästymään. Lukemattomat nälkäkiukut on tällä "pika"ruoalla taltutettu.

Itse tykästyin tosissani tähän versioon, pinaatti toimi pastassa odotettua paremmin eli törkeän hyvää oli. Peperonchinoa laitoin pastaan reippaasti, joten meidän pikkulapsiperheessä tämä oli aikuisten pikainen päivällinen.

nopea pinaatti pekoni pasta


Pinaatti-Pekonipasta:

500g (pinaatti) tuorepastaa
150g pekoni
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
100g tuoretta pinaattia
2 dl kermaa
2 peperonchinoa murennettuna (pientä kuivattua chiliä)
mustapippuria myllystä reippaasti
suolaa

Tarjoiluun:

parmesania raastettuna

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi pekonit ja paista paistinpannussa keskilämmöllä rapeiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Lisää sipuli pannuun ja kuullota muutama minuutti. Hienonna valkosipulin kynnet ja huuhtele pinaatti, valuta hyvin. Lisää hienonnettu valkosipuli ja pinaatti pannuun, paista muutama minuutti. Lisää kerma ja mausteet. Anna pastakastikkeen kiehahtaa. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Tarjoa raastetun parmesanin kera.

2 kommenttia :

  1. Onpa herkullinen pasta, en olekaan aikoihin syönyt pinaattipastaa mutta vihreä pasta on jotenkin kyllä niin piristävää että pitäisi herkutella sillä useamminkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kesää niin ikävä kun silloin syötiin kasapäin tuoretta pinaattia, että lähti laatikollinen mukaan italiassa kasvatettua :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...