Mies oli aiemmin graavannut hirven sisäfilettä kaksikin kertaa. Toisella kertaa graavaus oli onnistunut ja toisen kokeilun lopputulos oli kuulemma ollut syömäkelvotonta. Hiukan siis jännitti miten graavaus onnistuu, mutta graavattu poro osoittautui todella herkulliseksi.
Itse pyyhin suolat pois lihan pinnalta ennen viipalointia ja graavattu liha ei maistunut liian suolaiselta. Seuraavalla kerralla taidan kuitenkin kokeilla hiukan pienemmällä suolan määrällä. Graavilihan suolaisuus oli kuitenkin siinä rajoilla.
Halusin tarjota graavatun poron kera jotain ja päädyin tekemään puolukkakastikkeen paseeraamalla puolukat siivilän läpi. Yhdistelmä oli onnistunut ja raikas. Puolukkakastike taisi myös hyvin tasapainottaa suolaista lihaa.
Graavattu poron sisäfilee:
alkupalana 4-6:lle1 tuore poron sisäfilee n. 180g
1 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
1 tl hienonnettua rosmariiniä
1 tl katajanmarjasuolaa
Sekoita merisuola, sokeri, rosmariini ja katajanmarjasuola keskenään. Hiero mausteseosta sisäfileen pintaan ja kääri tiukasti kelmuun. Mausteseosta jäi meillä hiukan yli. Laita sisäfilee astiassa jääkaappiin graavautumaan 2-3 päiväksi. Kääntele lihaa muutaman kerran päivässä graavautumisen aikana. Nosta sisäfilee sen jälkeen pakkaseen 2-3 päiväksi. Leikkaa jäisenä ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa heti.
Katajanmarjasuola:
1 rkl mustapippureita1 rkl katajanmarjoja
1 rkl savusuolaa
Laita kaikki mausteet mortteliin ja paukuta suht tasaiseksi maustesuolaksi. Säilytä tiiviissä purkissa.
Puolukkakastike:
200g pakaste puolukoita1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
Sulata puolukat ja paseeraa siivilän läpi. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
Graaviporo on rokkia! Itse valmistan omani graavaamalla poron 10% suola-olutliemessä. Hieno ja syötävä kuvakin!
VastaaPoistaNiin kyllä oli. Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla suolaliemeä.
PoistaNam, kuulostaa herkulliselta! Ei ihan fast foodia, mutta varmasti odottamisen väärti. :-)
VastaaPoistaHyvää oli ja aktiivinen valmistusaika ei ollut kovinkaan pitkä.
Poista