sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Helpoista helpoin jälkkäri = uunijuusto ternimaidosta

uunijuusto ternimaidosta

Hiihtolomalla tuli ostettua Heinolan Heilasta pakastettua ternimaitoa. Ternimaidosta päätin kokeilla uunijuuston valmistusta.  Uunijuuston valmistus ei todellakaan ole mitään rakettitiedettä eli maitoon lisätään ripaus suolaa ja sitten vaan voidellussa uunivuoassa uuniin. Ison vuoan sijaan jaoin maidon pieniin annosvuokiin, joissa herkullinen jälkkäri tarjoiltiin pöytään vadelmahillon kera. 

Niin yksinkertaista, mutta tavattoman herkullista. Hintaakin tälle herkulliselle jälkkärille tuli alle kuusi euroa. Uunijuusto maistui myös erinomaisesti lapsille ja sitä onkin pyydetty jo useampaan otteeseen. Valitettavasti ternimaitoa en ainakaan vielä ole kotinurkilta löytänyt eli täytyy Heilasta ostaa seuraavalla kerran useampi purkki.

ternimaito

Uunijuusto ternimaidosta:

5 pientä tai 1 iso uunijuusto
5 dl ternimaitoa
ripaus suolaa
voita vuokien voiteluun
Tarjoiluun:
vadelmahilloa

Sekoita suola maidon joukkoon. Voitele uunivuoat, itse laitoin maidon viiteen pieneen vuokaan. Kaada maito vuokiin. Paista uunissa 150 asteessa 20-30min tai kunnes maito on jähmettynyt juustoiseksi. Jos käytät yhtä isoa vuokaa on paistoaika pidempi. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja anna uunijuustojen pinnan ruskistua hiukan, noin 5-10min. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile esim. vadelmahillon kera.

uunijuusto

6 kommenttia :

  1. Tätä minun on kyllä pakko kokeilla... Rakastan kotijuustoja, etenkin paistettuja, mutten ole vielä ikinä kokeillut itse tekemistä! Myös ternimaito on vielä maistamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi, täytyy itse kokeilla ternimaitoa myös johonkin muuhun.

      Poista
  2. Oi, muista ternijuuston makean maun lapsuudesta! Ei ihme, että lapset ovat pyytäneet lisää! Heilasta siis saa. kiitos tiedosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeus oli kyllä itselleni yllätys ja tosissaan kipot tyhjenivät ennätysvauhtia.

      Poista
  3. Vaikein osuus taitaa olla se ternimaidon hankkiminen. Nykyään tuntuu, että ne harvat kerrat, kun ajetaan Heilan ohi ja voisi piipahtaa, osuvat poikkeuksetta aukioloaikojen ulkopuolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiähän sitä tekee reissun pelkästään Heilassa käynnin vuoksi :). Meillä onneksi mökiltä matkaa 15min niin tulee usein käytyä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...