Arki on ollut niin tapahtumarikasta viime aikoina, että blogia varten ei ole riittänyt energiaa. Nyt varastan muutaman hetken kirjoittamista varten ja palataan hiihtoloman tunnelmiin. Rakastan juustoja ja hiihtolomalla herkuteltiinkin tartifletellä. Ennen lomaa bongasin Pata Porisee -blogista juustofondue ohjeen, jossa fonduena toimi uunissa pehmitetty camembert.
Ohje toimi mainiosti ja oli hauskaa dippailtavaa seurusteluruokaa. Valuvaan juustoon dippailtiin maalaisleipä paloja. Lisukkeina meillä oli coctailkurkkuja, hillosipuleita, heilan ihanaa ilmakuivattua kinkkua ja myös heilasta ostettua salamia. Salaattia oli myös tarjolla. Sopii erinomaisesti vieraiden kestitsemiseen ja illan emäntä tai isäntä pääsee todella helpolla.
Olen jo pitkään himoinnut ranskalaista Mont d'Or -juustoa, joka vastaavalla tavalla valmistetaan uunissa. Kyseistä juustoa saa suomesta vain talvisaikaan ja erikoisliikkeistä. Camembert versio oli hyvä kokeilu ja ensi talvena metsästän kyllä Mont d'Or -juuston. Leivon ehdottomasti lisukkeeksi viimeisimmässä 2/2014 Glorian Ruoka&Viini -lehdessä olleen hunajaisen pähkinäleivän, joka oli Jouni Toivasen käsialaa.
Juustofondue uunissa Camembert juustosta:
200g camembert juustotuoretta timjamia
halutessasi hunajaa
maalaisleipää
Lisukkeeksi:
ilmakuivattua kinkkuasalamia
cocktailkurkkuja
hillosipuleita
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita juusto vuokaan. Tee pintaan muutama viilto ja ripottele timjaminlehdet pinnalle. Halutessasi voit valuttaa pinnalle myös hiukan hunajaa. Paista 200 asteisessa uunissa n.15-20 minuuttia niin, että juusto on supivan sulavaa. Nosta pöytään ja herkuttelu voi alkaa.
Tämän tyyppistä on tullut tehtyä itsekin, on aivan mahtava resepti yksinkertaisuudessaan ja herkullisuudessaan!
VastaaPoistahttp://ssiiri.wordpress.com/2013/12/13/uunicamembert-yrteilla-ja-valkosipulilla-ja-nigellan-joulusuklaakakkua/
Täytyy käydä kurkkaamassa, valkosipulia ei tullutkaan mieleen lisätä joukkoon.
Poista