tiistai 17. syyskuuta 2013

Saaristolaisleipätikut


Kaappiin oli jäänyt pyörimään saaristolaisleivän loppu ja päätin käyttää leivän johonkin ennen kuin se päätyisi hävikiksi. Ruisleivän lopuista tulee silloin tällöin tehtyä ruistikkuja ja päätin kokeilla onnistuuko sama saaristolaisleivästä.

Onnistui erinomaisesti ellei jopa paremmin kuin ruisleivästä. Tikut tarjosin tzatzikin kera ja yhdistelmä oli onnistunut. Saaristolaisleipää ei tule kovin usein tehtyä tai ostettua, mutta melkein voisi pelkästään tikkujen takia sitä hankkia.

Saaristolaisleipätikut:
½ saaristolaisleipä
½dl oliiviöljyä
sormisuolaa
halutessasi valkosipulia hienonnettuna

Viipaloi leipä ja leikkaa viipaleet tikuiksi. Levitä tikut uunipellille ja pirskota päälle öljy. Mausta sormisuolalla ja halutessasi valkosipulilla. Paahda uunissa 225C n. 10min, tai kunnes tikut ovat rapeita. Sekoittele paistamisen aikana.

8 kommenttia :

  1. Ruistikut ovat meidän perheen suosikkijuttu, mutta enpä ole sitä ennen saaristolaisleivästä tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla oli nimittäin onnistunut kokeilu :). Krutongit voisi onnistua myös hyvin saaristolaisleivästä.

      Poista
  2. Oi nämä on niin ihania! Virossa saa monessa ravintolassa näitä alkupaloiksi kastikkeen/dipin kera. Ostetaan "mustaa leipää" aina monta pussillista ja tehdää näitä usein. Nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennykään, viimeisestä viron reissusta aikas pitkä aika :). Taatusti tehdään meilläkin toiste.

      Poista
  3. Meillä tehdään usein saaristolaisleipää. Tämä täytyy kokeilla, vaikka tietäähän tuon kokeilemattakin, ettei tuosta tule muuta kuin hyvää...;)Saattaapi muodostua vakkarijutuksi... muille iloksi, koirille harmiksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan kannata koirille enää antaa loppuja :). Sen verran hyviä näistä tuli.

      Poista
  4. Mä voisin vetää pelkkää saaristolaisleipää Oivariinilla. :P Ihan vastaavia tikkuja syötiin kerran kaveriporukalla Rymy-Eetussa, ne oli ihan sairaan hyviä (ja rasvaisia). Näitä voisi hyvin tehdä seuraaviin illanistujaisiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä herkkullisempia näistä varmaan tulisi kun lisäisi hiukan voinokareita pelille (ja rasvaisempia) :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...