tiistai 17. syyskuuta 2013
Saaristolaisleipätikut
Kaappiin oli jäänyt pyörimään saaristolaisleivän loppu ja päätin käyttää leivän johonkin ennen kuin se päätyisi hävikiksi. Ruisleivän lopuista tulee silloin tällöin tehtyä ruistikkuja ja päätin kokeilla onnistuuko sama saaristolaisleivästä.
Onnistui erinomaisesti ellei jopa paremmin kuin ruisleivästä. Tikut tarjosin tzatzikin kera ja yhdistelmä oli onnistunut. Saaristolaisleipää ei tule kovin usein tehtyä tai ostettua, mutta melkein voisi pelkästään tikkujen takia sitä hankkia.
Saaristolaisleipätikut:
½ saaristolaisleipä
½dl oliiviöljyä
sormisuolaa
halutessasi valkosipulia hienonnettuna
Viipaloi leipä ja leikkaa viipaleet tikuiksi. Levitä tikut uunipellille ja pirskota päälle öljy. Mausta sormisuolalla ja halutessasi valkosipulilla. Paahda uunissa 225C n. 10min, tai kunnes tikut ovat rapeita. Sekoittele paistamisen aikana.
Lähettänyt
Unknown
klo
18.10
Tunnisteet:
leipätikku
,
naposteltava
,
ruistikku
,
Ruoka
,
saaristolaisleipätikku
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ruistikut ovat meidän perheen suosikkijuttu, mutta enpä ole sitä ennen saaristolaisleivästä tehnyt :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla oli nimittäin onnistunut kokeilu :). Krutongit voisi onnistua myös hyvin saaristolaisleivästä.
PoistaOi nämä on niin ihania! Virossa saa monessa ravintolassa näitä alkupaloiksi kastikkeen/dipin kera. Ostetaan "mustaa leipää" aina monta pussillista ja tehdää näitä usein. Nam! :)
VastaaPoistaEn tiennykään, viimeisestä viron reissusta aikas pitkä aika :). Taatusti tehdään meilläkin toiste.
PoistaMeillä tehdään usein saaristolaisleipää. Tämä täytyy kokeilla, vaikka tietäähän tuon kokeilemattakin, ettei tuosta tule muuta kuin hyvää...;)Saattaapi muodostua vakkarijutuksi... muille iloksi, koirille harmiksi ;)
VastaaPoistaEi todellakaan kannata koirille enää antaa loppuja :). Sen verran hyviä näistä tuli.
PoistaMä voisin vetää pelkkää saaristolaisleipää Oivariinilla. :P Ihan vastaavia tikkuja syötiin kerran kaveriporukalla Rymy-Eetussa, ne oli ihan sairaan hyviä (ja rasvaisia). Näitä voisi hyvin tehdä seuraaviin illanistujaisiin. :)
VastaaPoistaVielä herkkullisempia näistä varmaan tulisi kun lisäisi hiukan voinokareita pelille (ja rasvaisempia) :).
Poista