tiistai 10. syyskuuta 2013
Rosmariini-Päärynähillo juustoille
Rosmariini ja päärynä kokeilut on nyt lähtenyt ihan lapasesta. Aiemmin olen tätä makuparia kokeillut nopeissä päärynäpiirakoissa ja fiineissä lämppäreissä. Tämä oli viimeinen kokeilu tältä erää ja täytyy sanoa, että on mahdotonta valita parasta. Kannattaa siis kokeilla kaikkia.
Viime syksynä tuli myös kokeiltua erilaisia hilloja juustojen kera. Tomaatti-chilihillo toimi erinomaisesti homejuustojen kanssa ja hurjalta kuulostava sellerihillo oli itkettävän hyvää. Odotukset olivat siis korkeat ja lopputulos onneksi lunasti ne.
Kaappiin oli jäänyt maalaisleipää vanhenemaan, joten leikkasin leivän paloiksi ja paahdoin uunissa grillivastuksen alla molemmilta puolilta. "Korput" sopivat erinomaisesti juustojen kaveriksi.
Rosmariini-Päärynähillo:
400g kuutioitua päärynää (todella pieniä kuutioita)
200g hillosokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia ja kuori vaahto tarvittaessa. Purkita ja anna jähmettyä ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Kuulostaapa hyvältä hillolta:-) en kauhean usein tee hilloa mutta vimeisen kuukauden ajan olen tehnyt muutaman kerran,mutta lähinnä omenista,granaattiomenista ja vikunoista.Päärynähillo kuulostaa kokeilemisen arvoiselta ja rosmariiniakin kasvaa kodin viereisessä puistossa.Meilä ei vaan ole tuota hillosokeria,joten aina saa olla miettimässä miten paljon sitä pektiiniä pitää lisätä....
VastaaPoistaGranaattiomena hillo kuulostaa kokeilun arvoiselta. Täytyy pistää mietintämyssy päähän :).
Poistaoi,päärynä-rosmariini kuulostaa vähintäänkin veikeältä. Sellerihillo myös sai mielenkiinnon korkealle. Pitääpä laittaa oikein muistiin molemmat :)
VastaaPoistaInnostuksen määrästä tähän yhdistelmään voi päätellä, että toimii ;). En olisi koskaan uskonut sellerihillon olevan oikeasti hyvää.
PoistaSellerihilloa ? Sitä pitänee kokeilla jossain välissä.
VastaaPoistaPäärynä rosmariinin kanssa kuulostaa hyvältä, mutta minun ainakin pitää olla varovainen rosmariinin määrän kanssa. Suussani maistuu saippualta heti, jos rosmariinia menee yhtään yli oman sietokykyni :-)
Varsisellereistä keitetty hillo oli kyllä aikamoinen riskikokeilu, mutta kun on oma suku syömässä niin voi riskillä kokata :). En ole kyllä itse koskaan saippuaa maistanut kun olen rosmariinia käyttänyt.
Poista