tiistai 10. syyskuuta 2013

Rosmariini-Päärynähillo juustoille


Rosmariini ja päärynä kokeilut on nyt lähtenyt ihan lapasesta. Aiemmin olen tätä makuparia kokeillut nopeissä päärynäpiirakoissa ja fiineissä lämppäreissä. Tämä oli viimeinen kokeilu tältä erää ja täytyy sanoa, että on mahdotonta valita parasta. Kannattaa siis kokeilla kaikkia.

Viime syksynä tuli myös kokeiltua erilaisia hilloja juustojen kera. Tomaatti-chilihillo toimi erinomaisesti homejuustojen kanssa ja  hurjalta kuulostava sellerihillo oli itkettävän hyvää. Odotukset olivat siis korkeat ja lopputulos onneksi lunasti ne.

Kaappiin oli jäänyt maalaisleipää vanhenemaan, joten leikkasin leivän paloiksi ja paahdoin uunissa grillivastuksen alla molemmilta puolilta. "Korput" sopivat erinomaisesti juustojen kaveriksi.

Rosmariini-Päärynähillo:
400g kuutioitua päärynää (todella pieniä kuutioita)
200g hillosokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia ja kuori vaahto tarvittaessa. Purkita ja anna jähmettyä ennen tarjoilua.

6 kommenttia :

  1. Kuulostaapa hyvältä hillolta:-) en kauhean usein tee hilloa mutta vimeisen kuukauden ajan olen tehnyt muutaman kerran,mutta lähinnä omenista,granaattiomenista ja vikunoista.Päärynähillo kuulostaa kokeilemisen arvoiselta ja rosmariiniakin kasvaa kodin viereisessä puistossa.Meilä ei vaan ole tuota hillosokeria,joten aina saa olla miettimässä miten paljon sitä pektiiniä pitää lisätä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granaattiomena hillo kuulostaa kokeilun arvoiselta. Täytyy pistää mietintämyssy päähän :).

      Poista
  2. oi,päärynä-rosmariini kuulostaa vähintäänkin veikeältä. Sellerihillo myös sai mielenkiinnon korkealle. Pitääpä laittaa oikein muistiin molemmat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostuksen määrästä tähän yhdistelmään voi päätellä, että toimii ;). En olisi koskaan uskonut sellerihillon olevan oikeasti hyvää.

      Poista
  3. Sellerihilloa ? Sitä pitänee kokeilla jossain välissä.
    Päärynä rosmariinin kanssa kuulostaa hyvältä, mutta minun ainakin pitää olla varovainen rosmariinin määrän kanssa. Suussani maistuu saippualta heti, jos rosmariinia menee yhtään yli oman sietokykyni :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsisellereistä keitetty hillo oli kyllä aikamoinen riskikokeilu, mutta kun on oma suku syömässä niin voi riskillä kokata :). En ole kyllä itse koskaan saippuaa maistanut kun olen rosmariinia käyttänyt.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...