maanantai 16. syyskuuta 2013

Ricotta-Suklaamousse -minimum effort and maximum pleasure


Jälkiruokapäivän aamuna ei ollut ajatustakaan siitä mitä tehtäisiin. Kaappien kartoituksen jälkeen aineksiksi valikoitui suklaa, ricotta ja kerma. Ystävämme google pelasti taas pulasta  ja päätin kokeilla ricotta-suklaamoussea.

Selailin taas useita eri ohjeita, mutta päätin mennä oman pään mukaan. Hiukan arvelutti moussen koostumus, mutta lopputulos oli ä-lyttömän hyvä. Jos olisin tarjoillut tätä jälkkäriä pelkästään aikuisille olisin saattanut lurauttaa pienen tilkan esim. triple seciä joukkoon.

Jälkkäri sopi hyvin helppoudessaan ja nopeudessaan lasten kanssa tehtäväksi. Seuraavaa jälkiruokapäivää varten on jo uusi versio ohjeesta mietittynä.

Ricotta-Suklaamousse:
4:lle
250g ricottaa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
100g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
n.2 dl vadelmia

Jälkiruoan valmistukseen käytetään esim. monitoimikonetta ja terää. Laita ricotta ja sokerit monitoimikoneen kulhoon. Aja tasaiseksi. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen.

Kaada suklaa ricotan joukkoon ja aja tasaiseksi. Annostele mousse jälkiruokakulhoihin ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin jähmettymään 45 minuutiksi.

Vatkaa kermavaahto ja sokerit vaahdoksi. Annoste kermavaahto kulhoihin. Viimeistele annokset vadelmilla. Herkuttele!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...