sunnuntai 22. syyskuuta 2013
Ricotta-Valkosuklaamousse
Lapset ihastuivat Ricotta-Suklaamousseen ja pyysivät, että sitä tehtäisiin pian uudestaan. Niin hyvää mousse oli, etten ollut vastahakoinen tämän toiveen toteuttamisessa. Ajan puutteeseen ei myöskään tämän jälkkärin kohdalla voi vedota, sillä se valmistuu 15 minuutissa.
Uuden Junior MasterChef tuotantokauden alettua on esikoisen ruoanlaittoharjoitukset kiihtyneet. Valkosuklaan suurena ystävänä herra halusi kokeilla sitä mousseen. Tällä kertaa siis äidin tehtäväksi jäi vain neuvominen ja herkuttelu.
Onnistumisen riemu oli suunnaton kun jälkkärin valmistus onnistui itse alusta loppuun asti. Tosin kiinnostus lopahti kummasti kun piti ryhtyä siivoamaan.
Ricotta-Valkosuklaamousse:
4:lle
250g ricottaa
2 rkl tomusokeria
100g valkosuklaata
1 limen raastettu kuori
1 rkl limen mehua
1 ½ dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
sulatettuja mansikoita
Sulata valkosuklaa varovasti välillä sekoittaen mikrossa. Laita ricotta, tomusokeri, suklaa, limen raastettu kuori ja mehu monitoimikoneen kulhoon, jossa terä. Aja tasaiseksi massaksi.
Annostele jälkiruokakulhoihin ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin jähmettymään 45min. Vaahdota kerma ja sokerit, jaa annosten pinnalle. Tarjoa mansikoiden kera.
Lähettänyt
Unknown
klo
10.30
Tunnisteet:
Jälkiruoka
,
mousse
,
ricotta
,
Ruoka
,
valkosuklaa
,
valkosuklaamousse
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Kiva, että lapset innostuvat keittiöhommista. Itsekin olen saanut parhaat oppini ja ennen kaikkea innostuksen ruoanlaittoon ja leipomiseen äidiltäni.
VastaaPoistaKauniisti sopii kirkas mariskooli tuollaisen moussen tarjoamiseen ja annoksen kuvaamiseen :) Täytyy myöntää, että en ole koskaan käyttänyt ricottaa, mutta tässä hyvä resepti, jota voisin testata joskus :)
Itsekkin olen saanut ruoanlaiton ja leipomisen innostuksen kotoa ja mummoilta myös. Samaa haluan omille lapsille jakaa :.) Kannattaa kokeilla ricottaa rohkeasti, itse olen tykännyt. Pienet mariskoolit ovat olleet meillä ahkerassa jälkiruokakuolho käytössä.
PoistaKuullostaa todella hyvältä. :) Ricotta varmaan tekee koostumuksesta ihanan paksun ja täyteläisen, ja tasoittaa makeutta.
VastaaPoistaItse en ole mikään suuri makean ystävä ja lopputulos oli suht raikas.
PoistaTäälläkin pikkukokki leipoo naama innosta jauhoissa, mutta jostain kumman syystä häviää kuin "tupsaus" Saharaan kun pitäisi siivota jäljet...;)
VastaaPoistaJa palaa rikospaikalle vasta kun keittiö on jo siivottu ja herkkuja pääsee syömään :D.
PoistaMeillä on kyllä aina ihan hirveä siivo kun kaikkien kolmen kanssa leivotaan tai tehdään jotain muuta. Mutta eipä sotku haittaa kunhan kaikilla on hauskaa :).
VastaaPoista