Cono Sur ja Mickael Björklund haastoivat bloggaajia reseptikilpailuun. Ohjeena oli suunnitella pohjoismainen resepti, jonka pääraaka-aineena on lohi, lammas, omena tai peruna. Annos suunniteltiin sopimaan yhteen Cono Sur Bicicleta Rieslingin tai Cono Sur Bicicleta Pinot Noir viinien kanssa.
Suomesta pääsee kaksi bloggaajaa Tukholmassa järjestettävään finaaliin, johon osallistuu myös kaksi finalistia ruotsista sekä norjasta. Toinen suomea edustava finalisti valitaan yleisöäänestyksessä ja toisen valitsee Mickael Björklund. Äänestäjien kesken arvotaan Makuja Pohjolasta -kirjoja, äänestykseen pääset tästä. Finaalin voittaja pääsee matkalle ystävänsä kanssa Chileen.
Ennen reseptin suunnittelua maistelimme miehen kanssa Cono Sur Bicicleta Pinot Noir -viiniä ja tykästyin heti. Suuri viiniasiantuntija en ole, mutta mielestäni viini oli herukkainen. Tämän pohjalta pyörittelin muutaman päivän päässäni ideoita ja lopputukseen olen ainakin itse tyytyväinen.
Savustettu karitsan paahtopaistileipä punaviinisiirapilla
alkuruoka 4:lle
2 kpl karitsan paahtopaistia (á
n. 170g)
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
savustuspussi (leppä)
4 viipaletta
saaristolaisleipää
voita ja öljyä paistamiseen
1 ruukku viinisuolaheinää
1 dl mustaviinimarjoja
Punaviinisiirappi:
2 dl punaviiniä Cono Sur Bicicleta Pinot Noir
1 dl fariinisokeria
½ dl mustaherukkahyytelöä
mustapippuria myllystä
Marinoidut punajuuret:
n.150g punajuuria
suolaa
2rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta timjamia
Aloita annoksen valmistus punaviinisiirapin
ja punajuurien keittämisellä.
Laita kaikki siirapin ainekset
kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua välillä sekoittaen kunnes muuttuu
siirappimaiseksi. Mausta mustapippurilla. Siivilöi purkkiin ja anna jäähtyä.
Pese punajuuret hyvin ja keitä
kypsiksi suolatussa vedessä. Kuori punajuuret ja poista kannat. Puolita
punajuuret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita punaviinietikka ja
oliiviöljy keskenään. Lisää suola, mustapippuri ja timjamin oksat marinadiin.
Lisää punajuuriviipaleet joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa.
Laita uuniin alatasolle pelti ja
laita uuni kuumenemaan 275C. Kuivaa karitsan paahtopaistit talouspaperilla.
Kuumenna pannu todella kuumaksi ja lisää tilkka öljyä pannuun. Ruskista
paahtopaistien pinnat. Hiero suolaa ja pippuria paahtopaisteihin.
Laita paahtopaistit savustuspussiin ja sulje
pussi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita savustuspussi uuniin kuuman pellin päälle
ja nosta pois uunista 5min jälkeen. Jos
paahtopaistit ovat isompia kuin 170g, anna olla muutama minuutti pidempään. Anna
paahtopaistien olla savustuspussissa avaamatta sitä 30min. Leikkaa pussi auki
ja viipaloi paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa saaristolaisleivät
haluamaasi muotoon. Kuumenna pannu ja lisää tilkka öljyä ja nokare voita.
Paista saaristolaisleivät rapeiksi molemmilta puolilta.
Laita paahdettu saaristolaisleipä
lautaselle. Asettele sen päälle viinisuolaheinää. Valuta turha neste pois
punajuuriviipaleista. Asettele limittäin punajuuri ja paahtopaisti viipaleita.
Ripottele pinnalle mustaherukoita ja valuta pinnalle punaviinisiirappia. Nauti Cono Sur Bicicleta Pinot Noir
kera.
Herkullisen näköinen setti! Onnea kisaan!
VastaaPoistaKiitos! Onnea kisaan myös itsellesi.
Poista