sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Valkoherukkahillo tähtianiksella


Pahvilaatikollinen omenoita odottaa keittiössä hillotalkoiden alkua. Meidän omenapuulla oli tänä vuonna välivuosi sadon suhteen, mutta saimme mukavilta naapureilta omenoita. Nyt vain pitäisi reipastua ja käydä hommiin...

Otin eilen varaslähdön hillotalkoisiin ja keittelin pakkasesta löytyneet valkoherukat hilloksi.  Halusin jotain pientä jujua hilloon ja muistin Kokit ja potit -blogin mustaherukkahillo -ohjeen, jossa hillon maustoi tähtianis.

Kovin kauniin värinen ei lopputulos valkoherukoilla ollut, mutta makuhan se tärkeintä on ja siinä ei todellakaan ollut moittimista. Tunnustan, rapsin lusikalla hillokattilaan jääneitä jämiä huokaillen. En siivilöinyt siemeniä hillosta pois ja hiukan arvelutti kelpaako lapsille. Huoli oli turha, sillä pannari hävisi hillolla höystettynä ennätysnopeasti lautasilta.

Valkoherukkahillo tähtianiksella:
1,5l valkoherukoita
7 dl hillosokeria
2 tähtianista
½dl vettä, jos käytät pakastettuja marjoja

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hilloa n.15min. Nouki tähtianikset pois ja soseuta hillo sauvasekoittimella. Halutessasi voit siivilöidä siemenet pois. Purkita hillo ja herkuttele.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...