perjantai 30. maaliskuuta 2012

Ylikypsää possunfileetä Siken tapaan


Siken uusin keittokirja tuli hankittua ja heti tuli tehtyä raksatalkoolaisille (kirjan s.90) ylikypsää possunfileetä. Resepti on kirjan mukaan peräisin Risto Mikkolalta. Tämä tuli vähällä vaivalla vaikka valmistusaika on pitkä ja hyvää kuulemma oli. Paisti jäähtyi meillä yön yli parvekkeella ja aamulla otin huoneenlämpöön tunniksi ennen paistamista. Ohjeessa sanotaan, että lihan kanssa riittää sinappi, mutta tein kuitenkin kastikkeen.


1 kg (luomu) porsaan ulkofileetä tai lapaa (saa olla reilusti rasvaa)
1 kokonainen valkosipuli halkaistuna
1 ruukku timjamia
20 kokonaista mustapippuria
2 sipulia lohkoina
2 porkkanaa pitkittäin halkaistuna
2 laakerinlehteä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Viillä lihan rasvaan ristikko ja hiero suola ja pippuri pintaan. Aseta liha uunivuokaan tai pataan ja lisää loput aineet. Kiehauta sopiva määrä vettä ja kaada fileen päälle niin, että se peittyy. Sulje uunivuoka tuplafoliolla tiivisti ja kypsennä uunissa 150C 3h.

Anna lihan jäähtyä liemessä ja kuori pinnalta jäähtynyt rasva.

Siivilöi lihaliemi talteen ja laita filee uunivuokaan. Paista 150C noin 15min ja lopuksi grillivastuksen alla niin, että pinta tulee rapeaksi. Kirjassa ehdotetaan, että liha tarjoillaan vihreiden papujen ja maalaisleivän kera.

Kastike ei ole kirjasta vaan omasta päästäni ja ohje ei ole kovin tarkka.

Kastike
6dl possufileen lihalientä
2 dl kermaa
3 rkl maizenaa ja tilkka vettä
1 rkl dijonsinappia
kuivattua timjamia
viherpippireita
suolaa ja pippuria

Keitä lientä kasaan niin, että jäljellä muutama desi. Sekoita maizena tilkkaan vettä ja lisää kattilaan. Sekoita ja kun kastike sakenee lisää kerma. Mausta mausteilla ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Tarjoile.

4 kommenttia :

  1. Hei!

    Tämä oli tosi hyvää, kiitos ohjeen jakamisesta. Jäljelle jääneen liemen ja lihan loput käytin hernekeittoon. Siitä tuli parasta soppaa ikinä. :)

    T: Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, täytyypä itsekkin tehdä tätä pitkästä aikaa :). Liemi ja lihan loput sopivat varmasti hyvin hernekeittoon.

      Poista
  2. Hiton hyvää, varsinkin kastike!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...