torstai 17. helmikuuta 2011

Rapea pizzapohja kotiuunissa


Kaksi kertaa olen tehnyt pizzapohjan Glorian ruoka&viini 2/2010 lehdessä olleen ohjeen mukaan. Kummallakin kerralla olen ollut ihmeissäni siitä miten niin rapea pohja on mahdollista saada kotiuunissa aikaiseksi. Itse epäilisin pitkän alustus ajan olevan ratkaisevassa osassa, siitä ei siis kannata luistaa. Teimme pizzaa viikonloppuna ja juuri "sopivasti" yleiskone rupesi pitämään kummallista ääntä. Onneksi mies oli kotona ja alusti taikinan. Teimme myös tomaattikastikkeen saman lehden ohjeen mukaan ja hyvää oli sekin.

Pizzapohja 

1 annos = kaksi pientä pizzaa tai 1 pellillinen jolloin taikinaa jää hiukan yli

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/5 pkt tuorehiivaa (1/4pkt)
1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä

Liota hiiva ja suola 37 asteiseen veteen. Vaivaa vehnäjauhot joukkoon. Alusta taikinaa 7 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 5 minuuttia. Peitä kulho ja anna kohota jääkaapissa yön yli, noin 15-20 tuntia.

Itse olen tehnyt taikinan niin, että hiivaa olen laittanut 1/4 pkt ja kohottanut taikinaa huoneenlämmössä 1tunnin. Pohja kannattaa kaulia mahdollisimman ohueksi vaikka siinä meneekin aikaan.

Täytteenä pizzassa oli saman lehden keitetty tomaattikastike, juustoraaste, fetaa, kalamata oliiveja, salamia ja paprikaa. Ensi kerralla täytyy kyllä kokeilla kunnon italialais tyyppisiä täytteitä.

4 kommenttia :

  1. Meillä on tätä samaa pizzapohjaa kanssa käytetty ahkerasti ja aina tulee ihanaa.

    Minusta tuntuu, että salaisuus on itse asiassa tuossa pitkässä kylmänostatuksessa. Olemme tehneet monenlaista muuta pohjaa melkein samoilla aineksilla ja suhteilla (miten monella tavalla sitä muka voi pizzapohjaa tehdä ? ) mutta tämä on kyllä ylivoimaisesti paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla sekin. Meillä tosin onnistui tällä ohjeella ilman kylmänostatustakin. Voi tietysti olla pelkkää tuuria se kerta.

      Poista
  2. Mie oon tehny pizzapohjan aina durumvehnäjauhoista. Niillä tulee pohjasta mukavan rapeaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...