keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Lytätyt Potut


Revityn poron lisukkeena tarjoiltiin lytättyjä peunoita. Näitä oli jo pitkään pitänyt tehdä ja nyt sattui löytymään sopivan pieniä rosamundia. Jälkeenpäin kävi kyllä mielessä, että olisi voinut kokeilla myös puikuloita. Ohjeita lytättyihin pottuihin löytyi paljon, mutta päädyin tähän Suolaa&Hunajaa -blogissa julkaistuun ohjeeseen, joka on peräisin Lantliv Mat & Vin -lehdestä viime vuoden helmikuulta. Tällä kertaa en ohjetta pahemmin muokkaillut vaan kerrankin noudatin ohjetta ja herkullisia olivat. Näitä tehdään takuulla uudestaan ja variaatioiden määrähän on taas rajaton ;).

Lytätyt Potut (4:lle)
öljyä
n. 500g pieniä rosamunda perunoita
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
timjamia tai rosmariinia hienonnettuna
1 tl dijonsinappia
½ sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustappippuria

Pese perunat ja keitä suolatussa vedessä melkein kypsiksi (15-20min). Öljyä iso uunivuoka ja nosta perunat siihen. Lyttää perunat perunasurvimella tai haarukalla. Sekoita valkosipulit, yrtit, dijonsinappi, sitruunan mehu, oliiviöljy, suola ja pippuri keskenään. Kaada kastiketta jokaisen perunan päälle. Paahda uunissa 200C n. 30min tai kunnes ovat pinnalta rapeita.

14 kommenttia :

  1. Tämä resepti täytyy laittaa muistiin :) Hyvältä vaikuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä taisi tulla myös meille vakio vieras pöytään :).

      Poista
  2. Nämä on todella hyviä! Ja eri mausteilla saa aina vähän erilaisia.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy pian kokeilla jollain muulla kombolla, sen verran hyviä olivat :).

      Poista
  3. Ihanalta kuulostaa! Varmasti onnistuis myös grillailla näitä. Pistän ohjeen talteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa vaihtelua tavallisiin perunoihin ja tosissaan näitä voi kyllä varioida loputtomasti :).

      Poista
  4. Hienoa, että tykkäsitte. Nämä postaukset muistuttavat aina itsellekin, että pitää tehdä pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun postasit :). Lantliv Mat & Vin on kyllä huippu lehti pitäisi enemmän kokata niiden ohjeiden pohjalta.

      Poista
  5. Oioi, herkullista! Jotenkin olen aina mieltänyt, että lytättyihin perunoihin sopii parhaiten uudet perunat, mutta hyvinhän tuo näyttää rosamundallakin onnistuvan! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä korvikkeita uusien perunoiden kaipuuseen. Tosin niitä näytti jo löytyvän kaupasta, Marokosta tosin :D.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos, kannattaa kokeilla kivaa vaihtelua keitettyihin :).

      Poista
  7. noi kuulostaa kyllä aivan mahtavilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas tuli ostettua rosamundia. Voisi tehdä uuden version :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...