perjantai 22. maaliskuuta 2013
Veriappelsiini posset granaattiomenalla
Tarkoituksena oli tehdä tätä Kaikki äitini reseptit -blogissa julkaistua ohjetta, mutta lopputulos olikin sitten jotain ihan muuta. Luovuus puuskassa ei onneksi menty metsään vaan jälkiruoka oli hyvää. Granaattiomenan voi korvata halutessaan fileoiduilla veriappelsiini lohkoilla.
Veriappelsiini posset
(5-6:lle)
4 dl kermaa
1 ½ dl luomu ruokosokeria
1 ½ dl puristettua veriappelsiinin mehua
1 granaattiomena
3 rkl sokeria
tuoretta basilikaa ja minttua kourallinen
Laita kerma ja sokeri kattilaan. Anna kiehua samalla sekoittaen 3min. Kaada joukkoon appelsiininmehu ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada jälkiruoka kulhoihin ja peitä kulhot kelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä n. 3h.
Halkaise granaattiomena ja irroita siemenet varovaisesti. Laita sokeri ja yrtit tehosekoittimeen ja soseuta. Koristele possetit granaattiomenan siemenillä ja yrttisokerilla. Tarjoile heti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Juuri äsken lenkillä ajattelin possetteja, kun mietiskelin pääsiäisen ruokia.;D Posset on ihanaa. Olen tehnyt sitruunasta ja limestä. Appelsiinilla tulee varmaan hieman pehmeämmän makuista. Pitää joku kerta kokeilla. Ja yrttisokeri näyttää kivalta.:)
VastaaPoistaNiin on ja tästä tosissaan tuli makeampaa kuin sitruunalla ja limellä. Appelsiini mehuakin laitoin ½ dl enemmän kuin sitruuna ja lime versioihin, että varmasti jähmettyy.
PoistaOI nam - minun on pitänyt kokeilla posset-reseptiä jo monta vuotta,mutta aina se on vaan jäänyt. Jos nyt jossain välissä sentään yrittäisi saada aikaiseksi. Limemehua saattaisi olla ihan jääkaapissakin parhaillaan... ei puutu kuin se kerma.
VastaaPoistaSuosittelen! Helppo, nopea ja herkullinen :).
PoistaOnpas raikas jälkkäri. Maistuis kun ulkonakin aurinko paistaa kivasti
VastaaPoistaItse en niin välitä makeasta, joten meillä usein aika raikkaita jälkkäreitä :).
Poista