perjantai 15. helmikuuta 2013

Taateli-piimäkakku

Piimä purkki oli unohtunut jääkaapin perukoille ja päiväykset oli ylitetty. Litran kaataminen pois tuntui haaskaukselta, joten ryhdyimme lasten kanssa leipomään. Yhdestä litrasta riitti taatelikakkuun, päärynäpiirakkaan ja sämpylöihin. Ei siis kannattanut kaataa piimää pois.

Joulusta oli kaappiin unohtunut paketti kuivattuja taateleita, joten päätin senkin käyttää samalla. Piimä ja taateli googlauksen tuloksena toteutettavaksi ohjeeksi valikoitui tämä Kodin kuvalehden ohje.

Jouluisista mauista on ainakin vähäksi aikaa saanut tarpeeksi, joten piparkakkumauste vaihtui kardemummaan ja vaniljasokeriin. Lopputuloksena herkullinen kahvikakku, joka maistuu taatusti muulloinkin kuin jouluna :).

Taateli-piimäkakku:
Taatelisose
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
1½ dl vettä
1½ dl sokeria

Lisäksi
150 g voita 
3 dl piimää
2 munaa
½ dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa

Pilko taatelit jalaita kattilaan veden ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Soseuta varovaisesti sauvasekoittimella. Pilko voi ja lisää soseeseen, sekoita kunnes voi on sulanut. Jäähdytä haaleaksi.

Sekoita piimä, munat ja siirappi kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi taatelisoseen kanssa. Älä vatkaa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 2½ litran vetoiseen vuokaan.

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.  Jäähdytä n.15 minuuttia ja kumoa vadille. Kakun voi toki nauttia heti, mutta parhaimmillaan kakku on muutaman päivän päästä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...